Окупиле се сениорке, Обрадовић: Ова репрезентација може да игра са свима

Женска рукометна репрезентација Србије започела је припреме за Европско првенство које се од 30. новембра до 16. децембра одржава у Француској.
obradovic_poplazic_georgiev
Фото: Селектор Обрадовић са Слађаном Поп Лазић и Тамаром Георгијев, фото: РСС

Селектор Љубомир Обрадовић на првом тренингу у понедељак преподне могао је да рачуна на само пет играчица, а састав би требало да се комплетира до уторка поподне, када ће практично и започети прави рад у хали "Мала Арена" у Београду.

„Окупили смо се, али никако да се искомплетирамо. Девојке су играле европске купове тако да ћемо бити комплетни тек у уторак поподне. Доста нам то ускраћује неопходни део који морамо да обавимо. У четвртак идемо у Румунију на турнир, а већ 28. путујемо у Француску. Имамо два отказа и две повреде. Повређене су Марија Обрадовић (леви бек) и Анђела Јањушевић (десни бек), а отказале су Јована Рисовић (голман) и Ивана Митровић (леви бек). Јована се јавила раније, захвалила се на позиву, тако да смо могли да реагујемо. Радо ће се одазвати други пут. Митровић ме је позвала у пола 1 на дан окупљања у недељу, када сам јој честитао на доброј игри у дресу Јагодине у дербију са Бекаментом где је била голгетер утакмице. Каже да је повређена и да не помислим да неће да се одазове. Није се одазвала ни за Медитеранске Игре. Проблем је друге врсте, звала је на дан почетка припрема. Могла је раније да нас обавести да позовемо неку другу девојку“, рекао је Обрадовић.

Пре одласка на ЕП 2018, репрезентација ће учествовати на "Купу Карпата" у Букурешту 23. и 24. новембра. Противник у полуфиналу биће селекција Румуније, док се у другом полуфиналу састају Русија и Румунија Б. „Имамо доста искусну и добру репрезентацију. Први и основни циљ је да се вратимо здрави из Румуније. Најважнија је прва утакмица. Пољска се вратила на мапу, озбиљна је то репрезентација, о Данској и Шведској да не говоримо. Играли смо са Швеђанкама у квалфиикацијама, победили у Нипу, тамо изгубили са голом. Могло је и много боље. Ова екипа може да игра са свима. Мора да се поклопи много ствари, да се нико не повреди. Укрштамо са групом у којој су Француска као домаћин и светски шампион, олимпијски шампион Русија и Црна Гора. Врло незгодна група, прогнозе су неизвесне, не желим да се бавим њима, него да одемо и играмо прави рукомет. Да одемо и да не будемо закинути за гол, пенал, као у Немачкој, већ да то буде на нивоу коме треба да буде. Не тражимо помоћ, али и да друге не помажу против нас. За добар резултат мора да се поклопи много ствари.“

Пивотмен Слађана Поп Лазић је истакла да ће квалитетан рад почети тек када екипа буде комплетна.

„Имамо Куп Карпата који ће послужити да се што боље спремимо. Даћемо свој максимум, потрудити се да одиграмо што боље и да резултати буду како треба“, казала је Слађана.

Средњи бек Тамара Радојевић је додала да ће репрезентација имати добру проверу у Румунији.

„У Француској нас чека тешка група и велика борба. Најбитнија је прва утакмица против Пољске. То је најтежа утакмица на било ком Првенству. Верујем да ћемо постићи добар резултат“, рекла је Тамара.

Група А (Нант)

30. новембар 

Србија - Пољска (18)

2. децембар

Србија - Шведска (18)

4. децембар

Србија - Данска (21)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести