Орлови поражени пред пут за Грац, Србија – Норвешка 28:38 (16:16)

Рукометаши Србије са два пораза окончали су учешће на турниру „Златна лига“, који је одржан у Француској.
1
Фото: Tanjug

После Француза (40:26), меру изабраницима селектора Ненада Перуничића узели су и Норвежани (38:28). Златна лига је показала да ова генерација Србије није конкурентна са најјачим тимовима данашњице, олимпијским вицешампионима и бронзаним са СП и ЕП, Французима, односно светским вицепрвацима, Норвежанима.

Остаје питање, колико је било оправдано да се за ривале у завршним пробама изаберу владајући првак света и још једна селекција из светског врха. Тако је, међутим, одлучено и орлови немају куд него да у групи у Грацу покушају да поправе утисак.

Намеру да осветлају образ после дуела са Французима, српски рукометаши показали су само у првом полувремену (16:16), када је голман Тибор Иванишевић био на висини задатка. Иако је то далеко од жељеног, орлови су се представили нешто боље него пре три дана против домаћина, али разлика у квалитету између водећих селекција света и Србије је видљива голим оком. Оног момента када је Норвешка додала гас, а селектор Перуничић почео да комбинује са поставом на терену, разлика је вртоглавом брзином отишла до недостижне за орлове.

Србија се у првом полувремену представила солидном игром. Иако је Норвешка повела 7:2, највише захваљујући одбранама Тибора Иванишевића (укупно 13 одбрана), али и разиграном нападу, Перуничићев тим је успео да се потпуно врати у меч. Офанзивни део игре је функционисао добро, погађали су и бекови и пивот Марсенић, тако да је после 30 минута игре било обећавајућих 16:16.

Потпуно другачија слика виђена је на терену у наставку меча. Норвешка је убацила у четврту брзину, ону коју српски тим још не може ваљано да прати. Виђен је низ техничких грешака играча Србије, што су Скандинавци сурово кажњавали, посебно у завршних десет минута меча. Разлика је одмах почела да расте, Скандинавцима ни играч мање у пољу није био проблем да дођу до голова. Средином другог дела било је осам разлике за Норвежане, који су са лакоћом ту предност чували до краја утакмице, до коначних + 10.

Рукометна репрезентација Србије у понедељак се сели за Грац, где ће 9. јануара почети такмичење на Европском првенству, а први ривал биће јој Белорусија. Потом ће уследити дуел са Црном Гором (11. јануар), док је последњи меч у групи са Хрватском (13. јануар).

Ј. Г.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести