Орлови се реванширали Египћанима

Рукометаши Србије пружили су одличну партију у Нишу и реванширали су се селекцији Египта за пораз у Београду који су доживели дан раније.
Рукометни савез Србије/Орлови савладали Египћане
Фото: Рукометни савез Србије/Орлови савладали Египћане

У другој утакмици, пред 2.000 гледалаца у хали Чаир изабраници селектора Ненада Перуничића доминирали су од првог до последњег минута. Другим припремним мечом за Европско првенство које се одржава од 9. до 26. јануара у Аустрији, Норвешкој и Шведској сви у редовима наше репрезентације могу да буду задовољни. “Орлови” су рутински савладали Египат, осмопласирану екипу са овогодишњег Светског шампионата.

Перуничић је пружио шансу свим расположивим снагама, па су се на терену  нашли и млади голмани Димитрије Јелић и Андреј Трнавац, који су накнадно позвани због великих кадровских проблема репрезентације. Овог пута су урадили свој задатак и одморили одличног Владимира Цупару, који је меч завршио са 13 одбрана. Перуничићев тим наставља припреме за ЕП, а одмах после Нове године биће бројнији за играче који наступају у Немачкој, јер ће овог викенда последње клупске обавезе имати голман Тибор Иванишевић, пивотмен Мијаило Марсенић и бекови Немања Зеленовић и Миљан Пушица.

Са њима у саставу, репрезентација Србије отпутоваће следеће недеље у Париз, на припремни турнир на којем ће учествовати и Француска, Данска и Норвешка. То ће уједно бити најважније провере за старт континенталног турнира. У уводној фази ЕП, наши рукометаши ће играти против Белорусије (9. јануара), Црне Горе (11. јануара) и Хрватске (13. јануара).     

К. Б.

Србија – Египат 29:17 (13:9)

НИШ: СЦ Чаир, гледалаца: 2.000, судије: Боричић и Марковић (Србија).

СРБИЈА: Трнавац (4 одбране), Грозданић, Вујић 2, Станковић, Црноглавац 4, Ђукић, Јелић (1 одбрана и седмерац), Пешић 1, Радивојевић 6 (1), Н. Илић 3, В. Илић 2, Николић 3, Кукић 1, Колаковић 2, Милић, Сретеновић 1, Мошић 4 , Обрадовић, Цупара (12 одбрана и седмерац).

ЕГИПАТ: Елвакил, Моамен , Зеин 4 (1), Ј. Елдера 2 , Хасан 4, Хаири, Хешам 1 , С. Елдера 1, Елахмар, Јахиа 2, Јоусри, Санад, Елмасри, Ахмед 1, Навар, Мохамад 1, Валид, Мамду, Али (1 одбрана), Хендави (2 одбране).

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести