ПАРТИЈЕ У ПОЉСКОЈ ОХРАБРУЈУ: Рукометаши Србије ухватили залет за двомеч са Шпанцима

Рукометаши Србије уписали су две победе против Пољске у ЕХФ недељи националних тимова, односно првом окупљању „орлова” са новим селектором Борисом Ројевићем.
с
Фото: Павел Бејнарович

Иако је било скептика пред прве мечеве са тренером Воше на кормилу националног тима, чини се да их је Врбашанин демантовао и да и те како добро зна шта ради.

Тријумф са 26:25, а потом 36:28 над квалитетним ривалом какав је Пољска дају наду нацији  да може доћи до изенанђења у двомечу са Шпанијом у квалификацијама за Светско првенство. 

Прва утакмица са „фуријом” игра се у 8. маја шпанском Лалину, док је равнш заказан за 12. мај, а домаћин ће највероватније бити Нови Сад, те ће се играти у Спенсу. 

Селектор Србије Борис Ројевић успео је да испрати мечеве Шпаније у квалифиакционом турниру за Олимпијске игре у Гранољерсу. Фурија се лако пласирала у Париз у конкуренцији Словеније, Бразила и Бахреина.

– Знамо да је Шпанија сјајна репрезентација, после Данаца, и Француза најјача на свету. Добили су Словенију двоцифреном разликом што значи да су у доброј форми. Имали су кикс ове године у Немачкој, али евидентно је да је то за њих прошлост. У наредном периоду следи нам детаљна анализа противника. У тим су се вратили ветерани попут Гвардиоле и Мороса који имају специјалне дефанзивне задатке. Јасно је да су они фаворити, али ми се нећемо предати без борбе – јасан је Ројевић.

В. Г.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести