Перуничић: Било је болно, хтели смо освету Белгији

ЛЕУВЕН: Селектор рукометне репрезентације Србије Ненад Перуничић, после победе у Белгији 37:26, позвао је јавност на стрпљење и време за његов тим како би почео да прави успехе.
nenad perunicic, EPA/CLEMENS BILAN
Фото: EPA/CLEMENS BILAN

"Потребно је време. Другачија смо екипа од октобра прошле године, од Светског првенства. Још увек се тражимо, упознајемо. Тражимо ширину тима, 20 спремних играча који могу увек да ускоче. Желели смо освету на овакав начин. Све је то било болно за нас (реми у Зрењанину прим. аут), коментари људи који су говорили да смо доживели бламажу, оних који је разумеју да је и Белгија у повоју рукомета, незгодна за нас у том тренутку", рекао је Перуничић после утакмице.

Србији је у последњем колу потребан тријумф од шест разлике против Швајцарске у Новом Саду за пласман на Европско првенство, иако постоји шанса да пут води преко четири најбоље трећепласиране селекције у случају победе.

"Момци су били озбиљни. Онолико колико газиш противника, толико ће остали да те поштују. На добром смо путу да променимо нашу главу, морамо да створимо навику да играмо у једном ритму 60 минута са пуно ротација. Јако сам поносан на момке. Овај тренутак је био доста стресан и тежак, да сада морају, али ови момци су напредовали ове сезоне у својим клубовима, направили су боље уговоре. Капирају да оно што радимо добро је за тим, а тим је најбитнији".

Голман Дејан Милосављев, који се са Вардаром попео на кров Европе, каже да су се "орлови" спремали за меч у Леувену као да је "бити или не бити".

"Добро смо кренули од старта, све што смо се договорили спровели смо у дело. Била је чврста одбрана, мало техничких грешака. То је дало резултат, показало се да имамо квалитет и да у ову екипу треба да се верује. Имамо времена да се спремимо за Швајцарску, да анализирамо како играју. Спремићемо се што боље како бисмо тријумфовали пред нашом публиком у Новом Саду", каже Милосављев.

Средњи бек Стефан Вујић истиче да је резултат у Белгији однос разлике у квалитету две селекције.

"Селектор је добро рекао у припреми да неко мора да плати за ових седам месеци мукотрпног рада. Показали смо да смо зрелија екипа. Свако је имао свој удео у овом резултату. Нема места еуфорији. Имамо јако важну утакмицу са Швајцарцима у којој морамо да победимо како би се квалификовали на ЕП", закључио је Вујић.

Утакмица између Србије и Швајцарске игра се у недељу у новосадском СПЕНС-у од 18 сати.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести