Петорица новајлија у РК Југовић из Каћа

У Југовић из Каћа с нестрпљењем очекују одлуку Управног одбора Рукометног савеза Србије у вези са проширењем Суперлиге и евентуалном баражу за њену попуну.
aleksandar Stojanovic
Фото: Александар Стојановић, фото: РК Југовић

Каћани су се пријавили за бараж, где би требало да се за једно место у елитном друштву боре са Црвенком и Моравом из Велике Плане. Сада је већ готово извесно да се евентуални бараж неће одржати до краја јуна, како је то првобитно било најављено, пошто још увек, због ковида, није донесена одлука Владе Републике Србије да се игра у дворанама.

Руководство Југовића прионуло је на посао и почело да освежава редове, како би у што бољем саставу дочекало бараж, а самим тим и такмичење у највишем рангу. Дрес небескоплавих већ је обукло петоро рукометаша, док су још двојица продужили сарадњу.

Играч са највишим рејтингом у летњем прелазном року за наредну сезону у екипи јединог освајача европског трофеја из Србије, Челенy купа, је Милан Потпара. Овај 24-годишњи Црвенчанин, висок 196 сантиметара, поред матичног клуба, наступао је још у Морави, Спартаку, Војводини и Кикинди. Прошао је све млађе репрезентативне селекције, игра на позицији левог бека.

Уговор је са Каћанима потписао и десни бек Врбашанин Александар Стојановић. Он има 24 године, висок је 194 центиметра. Поред Врбаса, наступао је и за Слогу из Пожеге, београдски Партизан, аустријски ТСВ Трофајх, швајцарски КТВ Алтрдорф, а потом босанским екипама Искре и Маглаја.

Ново име је и Огњен Регодић, такође Врбашанин, који игра на позицијама десног крила и бека. Уговор је потписао на две године и важи за велики потенцијал. После неколико година паузе, дрес небескоплавих обукли су и искусни голман Јовица Витас, чије ће искуство дефинитивно значити младом тиму Југовића, а поготово његовим колегема на голу, као и високи пивот Душан Илијин, који је стигао из зрењанинског Пролетера. 

Лево и десно крило Душан Марић и Никола Богојевић продужили су уговор са матичним клубом на још годину дана.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести