Плеј –оф Суперлиге за рукометаше: Прва рецка Новосађана

НОВИ САД: Рукометаши Војводине победом су кренули у одбрану титуле, у првом колу плеј–офа Суперлиге савладали су Динамо. Пред крај првих 30 минута; када су углавном Панчевци водили главну реч, актуелни шампион је ствари поставио на своје место и преокренуо меч у своју корист.
Rukometasi Vojvodine/SEHA liga
Фото: РК Војводина/СЕХА

Успавано су деловали Новосађани, који су играли без повређених Тркуље и Милашевића. Динамо је диктирао ритам, док су домаћини стално јурили изједначење. Користили су Панчевци шансе преко крила Миленковића и Баруџића, па су повели са три разлике – 8:5. Успели су да се распуцају црвено–бели, Илић је постигао битне голове, па и онај на 15 секунди до одласка на полувреме за преокрет (13:12).

Одржавали су вођство у наставку изабраници Бориса Ројевића, а Динамо, колико год се трудио, није успевао да угрози предност домаћина, који је стигао и на плус четири – 20:16. Пех је задесио Новосађане, због повреде левог колена терен је напустио Николић. Зато је Веркић још једном био одличан на голу, а у последњем минуту заменио га је Перовић, који је одбранио седмерац и тиме дефинитивно запечатио судбину Панчеваца.

К. Бугарски

Војводина Динамо 24:19 (13:12)

НОВИ САД: Дворана Слана бара, гледалаца: 400, судије: Боричић, Марковић (Београд). Седмерци: Војводина 5 (5), Динамо 7 (6). Искључења: Војводина 10, Динамо 6 минута.

ВОЈВОДИНА: Овчина 1, Милић, Мирковић 1, Челица 2, Перовић (1 одбрана), Јелић, Илић 4 (1), Маријанац 2, Ратковић, Продановић 1, Томић, Станковић 3, Николић 3, Веркић 1 (13 одбрана), Грозданић 5 (4), Вучићевић.

ДИНАМО: Милошевић 6 (5), Пилиповић 1, Радановић, Стојановић 2, Димитријевић 1, Савић, Јездимировић, Јовановић, Павловић, Златановић (6 одбрана), Дистол, Миленковић 3, Баруџић 1, Костадиновић 3 (1), Вучковић 2, Радовановић.

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести