Почео рукометни турнир “ОТП банка Кањижа куп 2017”

Окршаји на реномираном мушком рукометном турниру “ОТП банка Кањижа куп 2017”, у спортској хали “Бање Кањижа” отпочео је надигравањем београдског Партизана и Нексеа из Нашица.
partizan
Фото: Dnevnik.rs

Тим из Нашица који предводи тренер Хрвоје Хорват, према очекивању потврдило се да је искуснији и квалитетнији и заслужено славио убедљиву победу против подмлађеног састава црно-белих којима је ово била прва провера у припремама за наредно првенство.

Нексе је славио убедљиво 35:23. У другој утакмици румунска екипа Одорхеи са нашим тренером Драганом Ђукићем надиграла је Бурси Нилифер 29:24.

На голу Партизана бриљирао је одличним одбранама Дејан Милосављевић, који је одбранио седмерац Ведрану Зрнићу, а у два наврата када је екипа из нашица са играчем мање при нападу остављала празан гол, Милосављевић је успео да затресе противничку мрежу.  

" Тешко је играти против екипе која је сигурно боља у овом моменту од нас и играчки, и искуснија, која се такмичи у СЕХА лиги и Европи. МИ смо тек почелки припреме, њима почиње Лига за пар дана, ми имамо форе до 20.септембра. Види се разлика у спремности, у физичком смислу, трчању,, у свим сегментима Нексе је показао да је бољи. Ми смо на моменте показали добру игру, али је то било недовољно да би овакву утакмицу изгубили са пристојнијом разликом,. Али добро, за нас је то тек почетак, нама је мера наше првенство, са овако младом екипом далеко смо од СЕХА лиге и Европе ", изјавио је  тренер црно-белих Ненад Максић.

Провтимац Партизана Матија Пижурица је једини који седми пут наступа на кањишком турниру.

" Мислим да овај турнир има велики значај не само за Србију него и за регион, јер окупља најјаче екипе из региона. Сигурно је један од најјачих припремних турнира у региона и претендује да буде најпрестижнији у Европи, јер сваке године се диже на све виши ниво. Наш данашњи противник нексе је стандардни учесник СЕХА лиге, показује како може да се одржи једна права рукометна школа",  каже Пижурица.

У сваком случају сасвим заслужена убедљива победа екипе Нексе.   

НексеПартизан 35:23 (16:11)

 

Спортска хала “Бање Кањижа”, гледалаца 150. Судије: Иван Мандић (Петроварадин) и Немања Ковачевић (Нови Сад).

Искључења: Нексе10, Партизан 6 минута.

Седмерци: Нексе 5 (4), Партизан 6 (5).

НЕКСЕ: Лелић (7 одбрана), Шипић 3, Концул 1, Лебан 3, Етер 1, Зрнић 2 (1), Мрђеновић 2, Баришић 4 (1), Мишћевић 2, Сршен 3, Бувинић 9 (2), Греганић, Јелинић 2, Ротим, Лаврич 3, Пилиповић (9 одбрана).

ПЕРТИЗАН: Станојковић, Јплоћ, Живковић 5 (2), Миленковић 3 (1), Радовановић, Борис Радивојевић, Милосављевић 2 (13 одбрана), Пижурица 2, Бојан  Радивојевић, Трнавац, Југов, Стевановић 1, Ивановић 4, Гленџа 2, Мичић, Максић 4 (2).  

 

НилиферОдорхеи 24:28 (12:16)

 

Спортска хала “Бање Кањижа”, гледалаца 250. Судије: Панџић и Мошорински.

Искључења:  Нилуфер 14, Секељудвархељ 8 минута.

Седмерци: Нилуфер 4 (3), Секељудвархељ 3 (1).

НИЛУФЕР: Сентгрк, Грик, Ладико 3, Арифоглу 3, Малиос 3 (1), Вуковњак 6, Медурић 1, Дриси, Заван, Јамси, Царкин 2, Демир, Пеливан, Гумустас, Целик 3, Барос 3 (2).

ОДОРХЕИ: Голубовић, Драгаш 4, Михалцеа, 1, Балаж, Фекете, Талас, Гхита 5, Мариус 1, Луандероса, Кузмановски 1 (1), Венцел 1, Галдатинеу, Баканау 3, Виловски 3, Садови 3, Барна, Ковачевић 6, Воинча.

СЕМАФОР:3:3 (8), 5:8 (14), 12:18 (32), 16:18 (43), 19:21 (47).

Динамично И неизвесно је било надигравање румунске екипе коју предводи наш тренер Драган Ђукић, против вицешампиона Турске. Ђукићеви изабраници су диктирали жесток темпо, И готово стално имали предност.

Тон игру румунске екипе дали су посебно Антонио Ковачевић, Милош Драгаш, Урош Виловски И Андреи Михалце. Средином другог полувремена у једном моменту предност Ђукићеве екипе се истопила на гол разлике (18:19), међутим, у финишу утакмице показали су више концентрације и бољу ефикасност од ривала.

М. Митровић 

ПРОГРАМ ЗА ПЕТАК 25.СЕПТЕМБАР

 

14,00 РК Нексе – Бурса Нилуфер БК (поред турнира)

15,30 РК Партизан – Алђе (поред турнира)

17,00 Свецано отварање турнира

18,00 Секељудвархељ –  Кристианштад

   

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести