Почиње Мишковићев меморијал у Црвенки

Данас и сутра у Спортској дворани у Црвенки одржаће се 20. Меморијални турнир „Слободан Мишковић Чиле”, посвећен сећању на најбољег црвеначког рукометаша, освајача златне олимпијске медаље 1972. у Минхену, у дресу репрезентације Југославије за коју је одиграо 89 утакмица и постигао 60 голова.
rukomet
Фото: Tanjug (M. Milivojević, ilustracija)

Посебна занимљивост овог Меморијала је у томе што ће на њему први пут учествовати екипе Слоге из Добоја и Пивоварне Лашко из Цеља, у којима је Мишковић био тренер две, односно пет година и оставио дубок траг нарочито у Цељу од 1977. до 1982. године. Тада је овај словеначки клуб у Првенству Југославије, предвођен Чилетом, постигао до тада највећи успех освајањем седмог места у конкуренцији 14 екипа, два пута био финалиста Купа тадашње државе, а врхунац су свакако четири титуле јуниорског првака Југославије, чиме је он био изузетно поносан.

Сазнање о доласку ових двеју екипа са одушевљењем је примљено у овдашњој спортској, у првом реду, рукометној јавности, с обзиром на то да је приликом установљења овог меморијала основна замисао била да учесници буду клубови у којима је Мишковић био тренер, али су се тек сада стекле прилике да то буде остварено.

Уз домаћина, четврти учесник је Зрењанински Пролетер, који је из свих ових година био неизоставан и радо виђен гост. Током ове манифестације биће обележена и 50. годишњица од како је Црвенка освојила титулу првака Југославије.     

Т. Јововић

Данас

Пролетер - Слога       (16.30)

Црвенка - Цеље         (18.45)

Сутра

Утакмица за 3. место  (16)

Финале      (18.15)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести