Пушица: Ништа није функционисало, заслужен пораз

Рукометаш Србије Миљан Пушица рекао је да ништа није функционисало у игри његове екипе против Белорусије.
srbija belorusija, fonet
Фото: Duel Srbije i Belorusije na EP, foto: FoNet

Пушица: Ништа није функционисало, заслужен пораз

Рукометаш Србије Миљан Пушица рекао је да ништа није функционисало у игри његове екипе против Белорусије.

Миљан Пушица, бек: Нисмо испоштовали договор. Мало шта је функционисало у овом мечу и заслужено смо изгубили. Белорусија је апсолутно заслужено победила. Нија функционисала ни одбрана, ни сарадња са голманима. Ништа данас није функционисало, улазиле су неке лопте које не би требало, то се једноставно не прашта у оваквим утакмицама. Тако да је ово заслужен пораз. Ово не сме психолошки да нас поремети, морамо како знамо и умемо да играмо боље, на све или ништа.

По речима Вање Илића, Србију је коштало и то што је промашила превише зицера, неколико седмераца.

- Тешко је причати после овакве утакмице, оваквог пораза. Мислим да нас је коштало то што смо промашили превише зицера, неколико седмераца. Не знам шта је то било, да ли недостатак концентрације или нешто друго, не знам. Промашаји су главни фактор што смо изгубили утакмицу. Морамо да се дигнемо после овог пораза, што ће бити много тешко. Нисам се надао овоме, али то је турнирско такмичење. Морамо да се спремимо за наредну утакмицу, за Црну Гору. Белорусији честитке још једном а нама глава горе и да се спремимо за наредни меч - рекао је Вања Илић.

Стефан Вујић, средњи бек:

- Нисмо толико лоше отворили утакмицу како иначе умемо, али ни ово што смо одиграли није довољно. Одиграли смо солидно прво полувреме, иако нисмо помогли голманима, имали су чисте изграђене шутеве, са дистанце и полудистанце, нису видели одакле стиже шут. У нападу дали смо доста голова, али имали смо ту црну рупу, неконкретност и страх појединих играча. Једва чекамо следећу утакмицу. Ментална снага је све, видећемо колико брзо ћемо се спремити и преболети. На нама је све, не може селектор да уђе у терен, мада би волео да нам налупа шамаре. Ово не сме психолошки да нас поремети, морамо како знамо и умемо да играмо боље, на све или ништа.

Јури Шевцов  је на конференцији за штампу рекао:

- Имамо добар старт на турниру, што је важно. Очигледно смо имали проблеме у првом полувремену, али смо касније успели да се тргнемо. Имали смо доста пенала, искуључења, али на крају смо успели да победимо. Честитам Србији на фер игри и желим им срећу.

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести