Ратко Роган на челу РК Петроварадин

НОВИ САД: Бивши рукометаш Херцеговине из Сечња и новосадске Славије, сада угледни привредник, Ратко Роган изабран је за председника Рукометног клуба Петроварадин, члана женске Б Суперлиге.
d
Фото: Dnevnik (J. Galić)

Роган је једногласно изабран (11 присутних од 19 делегата) на ванредној Скупштини, којом је председавао најстарији члан клуба Зоран Кустудија, пошто је дан пре седнице председник Радован Бронза поднео неопозиву оставку. Изабран је и нови Управни одбор, у којем су, поред председника Ратка Рогана, Зоран Варајић, Филип Миловић, Борислав Бабић, Бранислав Страјнић, Дијана Константиновић и досадашњи први човек Радован Брацановић.

На наговор пријатеља из РК Петроварадин прихватио сам се овог изазова. Жеља ми је да заједничким снагама стабилизујемо клуб, да га поставимо на здраве основе и да му вратимо стари сјај. Даћемо све од себе да омасовимо наше млађе категорије, али и да оснујемо мушку екипу, рекао је новоизабрани председник РК Петроварадин Ратко Роган.

Делегати су усвојили измене и допуне Статута. Од сада, између осталог, Управни одбор ће имати од седам до 11 чланова, а број делегата у Скуптини смањен је са 19 на 11. Уместо досадашње трећине Скупштину ће моћи да сазове две трећине делегата. Такође, УО моћи ће да седнице одржи телефонски. Усвојен је и Правилник о раду Скупштине.

РК Петроварадин ће од сада у Градском рукометном савезу Новог Сада представљати Бранислав Страјнић и Дијана Константиновић.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести