Разговор с поводом: Лука Роган, рукометаш Војводине

НОВИ САД: Рукометаши Војводине су девету узастопну титулу у домаћем првентсву освојили на доминантан начин, и четири кола пре краја шампионата знало се да момци са Слане баре остају на врху рукомета Србији.
1
Фото: Аркус лига

Осигруана титула дала је слободу тренеру Борису Ројевићу да пружи шансу младим играчима који су у шампионској сезони стекли искуство играјући против сениора. У Војводини је тренутно неколико момака који обећавају и за које ће убрзо моћи да се чује. Ипак, онај који је заслужио посебну пажњу јесте пивот Лука Роган на коме почива будућност новосадских црвено-белих. 

Роган је сезону почео у Југовићу из Каћа, као позајмљени играч Војводине. Младић се одлично снашао међу “тићима” те је тако заслужио позив Ројевића и вратио се на Слану бару после 4. кола плеј-офа Аркус лиге.

– Сезону сам кренуо у Југовићу и са ове тачке гледишта драго ми је због тога. Имао сам солидну минутажу и што би се рекло “питао” се на терену. Партијама сам се наметнуо тренеру Ројевићу, и наравно када ме је позвао да се вратим био сам пресрећан због чињенице да ћу играти са сјајним играчима, што је за мене представљало велику част. Сезона у Воши је била одлична, дошао сам и до прве титуле у каријери. Наравно остаје жал због пораза у финалу Купа против Металопластике, али нисмо дозволили да нас то сруши, наставили смо са добрим играма и тако дошли до десете јубиларне титуле – рекао је Роган.

Када је реч о партијама у првој сениорској сезони 19-годишњи Лука је показао зрелу игру и наговестио да је пред њим сјајна каријера. Он је на 10 утакмица у Југовићу постигао 33 поготка, док је у дресу Воше на девет мечева дошао до бројке од 32 гола.

– Када сам дошао са позајмице наравно да нисам очекивао да ћу одмах ући у тим. Ту су били заиста сјајни и искусни играчи. Наравно, временом сам почео да играм, најпре против слабијих екипа, а затим и у јаким мечевима и мишљења сам, када се у обзир узму моје године, да сам се добро снашао. 

Иако веома млад Роган је на већини утакмица на којима је играо био први избор стратега Ројевића за извођење седмераца.

– То је заиста занимљиво, посебно због тога што пивоти веома ретко изводе седмерце. У Војводини се то десило спонтано, једноставно тренер ми је пришао и питао ме да ли сам некада изводио пенале, и на следећој утакмици, мислим да је неко пре мене промашио, ја сам добио поверење и успео да имам максималан учинак, те сам тако постао први извођач казненог ударца. Срећан сам што сам добио нимало лак задатак да у овом сегменту и покажем колико могу.


Веран Воши још три године

Лука Роган је млад момак који, иако има квалитет, не би требао да напушта матични клуб барем још неколико година.

– Рано је још за одлазак из клуба и земље. Имам још три године уговор с Војводином и сасвим довољно времена да одлучим где ћу да наставим каријеру – јасан је Роган.


У разговору с Луком, видели смо да је његов поглед и интересовање изузетно шире од рукомета. Поред спорта, који тренира, воли да прати фудбал, кошарку и тенис. Исто тако, паралелно се школује, те је од скора студент Факултета техничких наука у Новом Саду. 

– Рекао бих да немам неки конкретан хоби, али обожавам да пратим спортске актулености, како код нас тако и у свету. Сматрам себе спортским фанатиком. Ипак, нисам више тако мали да ми лопта буде једина преокупација у животу, те ћу од октобра бити студент ФТН-а. Надам се да ћу моћи да наставим са спортском каријером, али исто и нећу да запустим студије – јасан је Роган. В. Гвозденовић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести