РК Партизан: Неспортска атмосфера у НС, нећемо одговорити на исти начин

БЕОГРАД: Рукометни клуб Партизан издао је саопштење после инцидената који су се десили током и после првог меча финала плеј-офа против Војводине, који је окончан победом Новосађана са 32:28.
rukomet
Фото: pixabay.com

Немиле сцене виђене су на терену у 26. минуту, при вођству Војводине 12:6, кад су се играчи потукли, пошто је Вук Лазовић из Партизана фаулирао рукометаша Војводине Азиза Аидија. Играчи оба тима су улетели на паркет, па је дошло до опште туче.

Прекид је трајао неколико минута, а завршен је кад је судија поделио картоне - Лазовићу црвени, његовом саиграчу Борису Радивојевићу плави картон, који је добио и играч домаћег тима Грегор Оцвирк.

Партизан се после свега огласио саопштењем.

"После синоћног гостовања у Новом Саду и најблаже речено неспортске атмосфере која је трајала током читаве утакмице, не можемо а да се не огласимо и скренемо пажњу на то да већи притисак и мржњу од стране једног спортског ривала никада у својој историји нисмо осетили", стоји на почетку саопштења.

"Незапамћено је да председник једног клуба показује средњи прст навијачима гостујућег тима и провоцира их током читаве утакмице. Док су на Бањици прва три реда иза клупа играча и записничког стола увек празна, на Сланој бари се из првих редова виси над главом клупама и делегату и са салвама увреда, врши притисак на главне актере, судије и делегате током целе утакмице", настављају из Партизана.

"О томе како актуелни шампион државе дочекује гостујуће клубове показује и то да су неки од пријатеља РК Партизан после утакмице затекли исечене по две гуме на колима, тако да многи нису могли да се врате из Новог Сада. Атмосфера линча и плаћени натписи у медијима су срамота за клуб који има десет пута већи буџет добијен од стране јавних предузећа. Могу да купе било ког играча, али не могу навијаче", додаје се у саопштењу.

"Понашање главног тренера Бориса Ројевића недопустиво је за некога ко би пре свега требало да буде педагог и пример младим играчима. Ако такав тренер поново буде део било које репрезентације Србије, играчи Партизана неће наступати у тим селекцијама".

На крају саопштења се истиче да Партизан не жели реваншизам.

"Штета је што клуб који је девет година заредом освајао титулу нема спортске манире и понашање које приличи једном шампиону. Партизан неће одговарати на исти начин. Фер и спортски смо се борили током целе сезоне и тако ће бити до самог краја", закључује се у саопштењу РК Партизан.

Други меч финалне серије биће одигра у среду, 24. маја у Београду, а шампион ће постати клуб који први стигне до две победе.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести