РК Војводина упутила саопштење Савезу и СЕХА лиги: Стоп непримереном суђењу

Управни одбор Рукометног клуба Војводина издао је саопштење које је упућено челницима регионалне СЕХА лиге и Рукометног савеза Србије, а односи се на критеријум суђења у мечевима које игра српски шампион.
Rukometasi Vojvodine/SEHA liga
Фото: СЕХА лига

Управа клуба огласила се због лошег и непримереног односа СЕХА лиге према новосадском колективу. У саопштењу се најпре истиче да је Војводини претходних година, као највећи недостатак, указивано на чињеницу да има мали буyет, недовољан квалитет и узак ростер за тако престижно такмичење.

„Више пута смо наглашавали да не постоји лига која администрира ко какав тим има, иако се у највећем делу слажемо са ставкама које су нам спочитаване. РК Војводина је у сезони 2018/19 са стручним штабом поставио тим који може да игра скоро са свим учесницима СЕХА лиге равноправно. И до чега долазимо? До тога да је сада и то проблем и да сада та чињеница некоме не одговара!?! Вама председниче РШ и челницима СЕХА лиге врло јасно постављамо питање коме то не одговара оваква Војводина? Врло јасно и отворено, како сте већ то навикли када је РК Војводина у питању, предочавамо Вам да смо диригованим суђењем оштећени на следећим утакмицама: Стеауа - Војводина, Извиђач - Војводина, Војводина - Железничар и Загреб – Војводина“, наводи се у саопштењу.

Управа Војводине сматра да су ово мечеви где је њихов тим имао проблематично суђење и врло лош однос према њиховом стручном штабу. У саопштењу је наведено да Војводина није реаговала исхитрено и на прву лопту, него после дубинске анализе досадашњег дела првенства од стране стручних лица.     

К. Б.

Данас са Стеауом

Рукометаши Војводине, данас од 17 часова у дворани на Сланој бари, играју последњи меч у овој години, а у госте им долази Стеауа. У првом окршају ове сезоне у Румунији, Новосађани су изгубили у последњим секундама.

„Сигурно је да желимо да им се реванширамо. Иако имамо кадровских проблема, идемо на победу у данашњем сусрету. Колико знамо, Стеауа долази у ослабљеном саставу, али и да није тако, исто бисмо ишли на тријумф. Желимо овај добар први део сезоне да завршимо победом“, поручио је десни бек Новосађана Јовица Николић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести