Ројевићу пуни и срце и душа

Рукометаши Војводине на премијери у новој сезони у националном шампионату остварили су убедљиву победу против Пролетера из Зрењанина (34:20).
С. Шушњевић
Фото: С. Шушњевић

Актуелни шампион од почетка меча наметнуо је ритам и држао све конце у својим рукама до самог краја. Шансу су добили сви играчи, како би се разиграли за предстојеће утакмице и изазове.

Тренер црвено-белих Борис Ројевић рекао је да је задовољан начином на који је његова екипа играла.


Враћа се Оцвирк

После одласка Немање Прибака у израелски Хапоел Ришон, стигла је добра вест за Војводину.

Наиме, ове седмице у редове црвено-белих требало би да се врати словеначки интернационалац Грегор Оцвирк, који је и претходне сезоне био члан Новосађана и учествовао у освајању десете титуле. Пошто Оцвирк није нашао ангажман током лета, а Војводини је потребан такав профил играча, па је уз договор с тренером Ројевићем, управа одлучила да га ангажује. Нови уговор са актуелним шампионом Србије потписаће ових дана.


– Задовољан сам оним што сам видео на терену. Било је све по мом укусу, пошто спадам у групу трернера који тражи да се стално праве прекиди, а податак да су моји играчи направили 54 прекида довољно говори о њиховој посвећености и о томе са коликим смо мотивом ушли у меч. Били смо додатно мотивисани због изгубљеног Суперкупа од Металопластике. Сада сам сигуран да смо тада победили Металопластику да би нам против Пролетера било доста теже – сматра Ројевић.

Његови изабраници су показали велику борбеност и оно што је најважније играли су до последње секунде.

– Буквално су, како се то каже, кидисали. Желели су да направе још неколико фаулова како не би примили погодак и мени је због тога срце пуно. Наравно, честитам и играчима Пролетера на борбености. То су млади и талентовани момци, сигуран сам да ћемо да се такмичимо у Аркус лиги и наредне сезоне – рекао је Ројевић.

В. Г.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести