РСС: Лазар Кукић најбољи у протеклој години

У спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови уприличен је новогодишњи коктел Рукометног савеза Србије поводом завршетка године и сумирања учињеног.
С. Шушњевић/Средњи бек Србије Лазар Кукић
Фото: С. Шушњевић/Средњи бек Србије Лазар Кукић

Репрезентација Србије имала је веома успешну годину како у мушкој тако и у женској конкуренцији. Рукометаши су на на Медитеранским играма у Орану овојили бронзану медаљу, и успели су да  након двомеча са Словенијом обезбеде пласман на Светско првенство у Пољској и Шведској које почиње 11. јануара.

Јуниори су се окитили бронзаном медаљом на Европском првенству.

Фото: Дневник/С. Шушњевић

Женска селекција је такође освојила бронзану медаљу на Медитеранским играма у Орану ове године.

За најперспективније играче проглашени су Наташа Ћетковић из Војводине и Стефан Додић из Загреба. Најбоља рукометашица је Катарина Бојичић играчица Јагодине, док је организатор игре Динама из Букурешта Лазар Кукић добио ласкаво признање за најуспешнијег рукометаша у протеклој години.

Фото: Дневник/С. Шушњевић

Кукић је рекао да му је веома драго због награде и да очекује добре игре репрезентације у наредном периоду.
- За мене је ово велика част и одличан је показатељ да сам у претходном периоду вредно радио. Наравно, нећу се зауставити на томе и увек кажем да је свако индивидуално признање успех целог тима. Све ово бих мењао за медаљу са репрезентацијом и надам се да ћемо обрадовати нацију на предстојећем такмичењу - рекао је Кукић.

За најбољег тренера проглашен је стратег јуниорске репрезентације Србије и лесковачке Дубочице Ђорђе Теодоровић, а најбољи судијски пар чине Марко Боричић и Дејан Марковић.

В. Г.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести