Рудић понудио оставку у РК Војводине

Нису успели рукометаши Војводине да по четврти пот узастопно одбране трофеј у Суперкупу, пошто су поражени од Црвене звезде у Аранђеловцу (24:25).
Bozo Rudic
Фото: РК Војводина/Божо Рудић

Тренер Новосађана Божо Рудић понудио је оставку управи. Ипак, челници актуелног шампиона ништа неће урадити „преко колена“ и данас ће се знати више о овој теми, после састанка у раним јутарњим часовима.

- Очигледно је да нешто не функционише. Тим је добар, али у последње време не игра онако како је то чинио у припремном периоду. Истина, имали смо много утакмица у кратком периоду, а после пораза у Суперкупу схватио сам нуђење оставке као моралну обавезу. Увек сам за то, за ту врсту шок терапије, можда би се с новим теренером добило нешто ново. Ипак, не може да се промени 20 играча, а не желим да било ко испашта због мене, јер не видим други проблем због којег лоше играмо. Увек сам имао коректан однос с управом и мислим да је мој поступак на месту, али више ћемо знати после састанка – рекао је Рудић.

Шест утакмица је одиграла Воша у веома кратком временском периоду, па се сумња да је умор највише кумовао поразу од Звезде у борби за први овосезонски трофеј.

- Играли смо добро до 50. минута, а касније нас је стигао умор, правили смо почетничке грешке и били веома деконцентрисани на обе стране терена. Честитао сам Звезди, али рећи ћу нешто што никада нисам: судијски критеријум је био неуједначен и већ смо спремили материјал који ћемо проследити надлежнима. Мислим да је онај пораз од Динама у СЕХА Гаспром лиги све окренуо у погрешном смеру, после су наишле слабе партије против Нексеа и Загреба, а не рачунам наше победе против грчког Дукаса, јер је то био ривал испод нашег реномеа – истакао је Рудић.

М. Р.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести