Рукометаш Војводине Страхиња Станковић: Клуб расте уз младе играче

У новој рукометној сезони имаћемо прилику да гледамо неку нову Војводину у односу на претходну.
strahinja stankovic vosa
Фото: Страхиња Станковић, фото: СЕХА

У клубу са Слане баре направљени су велики резови и актуелни шампион Србије играће у драстично подмлађеном саставу. У први тим прекомандовани су играчи из млађих категорија, који ће уз оне искусније чинити окосницу екипе шестроструког узастопног првака. Један од оних који су до сада били ослонац екипе и уз кога ће млади таленти да стасавају јесте 27–годишњи Страхиња Станковић.

„Доста младих играча добија шансу ове сезоне и најбитније је да кроз прве утакмице стекну самопоуздање и искористе поверење тренера. На тај начин би и старијим играчима помогли, ротација би била већа и успели бисмо да се сачувамо, јер је сезона дуга. СЕХА лига је увек напорна, што због далеких путовања, тако и због квалитетних екипа“, рекао је деснокрилни играч Страхиња Станковић.

Он сматра да је одлука да се шанса пружи младим играчима из Вошине школе добар потез.

„То је добар ствар и за Војводину и за српски рукомет. Имали смо петорицу кадетских репрезентативаца и три јуниорска. Надам се да ће искористити шансу, било би ми драго због њих, а добро је и за клуб, који ће уз њих да расте. Битно је да имамо своје играче од којих можемо после нешто да направимо.“

Од доласка Бориса Ројевића на клупу, гледамо ново лице Војводине, бржу игру, са доста контра напада.

„Прија нова концепција. Похвалио бих целу екипу, а посебно голмана Светислава Веркића који феноменално баца контре, буквално одради пола посла и много нам олакшава да дођемо до голова. Што се мене тиче, добар је осећај када ти тренер верује и пружа толико шансе и слободе. На мени је да играм што боље и оправдам његова очекивања.“ 

На турниру у Добоју Војводина је освојила друго место, а тамо је успела да одмери снаге и са тимовима који ће јој се супротставити и у СЕХА лиги. Изгубила је од Извиђача из Босне и Херцеговине, који се ове сезоне вратио у регионалну лигу, а иако није играла против Стеауе из Букурешта, имала је прилику да је види на делу.

„Турнир у Добоју је био добар за нас. Красила нас је добра одбрана у све четири утакмице, а треба још доста да радимо на нападу и да се уиграмо. Верујем да ће из кола у коло то бити све боље. Надам се да можемо са свим екипама у СЕХА лиги да играмо добар и квалитетан рукомет, пре свега на домаћем терену. Код куће можемо да пружимо боље партије и било би добро да то буду неке утакмице у егалу. На страни све те екипе јесу фаворити, али наше је да играмо, спортски је да се надамо и учинићемо све што је до нас да остваримо што бољи резултат.“

Прошле сезоне Војводина је дошла до шесте титуле у низу после никад неизвесније завршнице првенства. Железничар је тада био највећи ривал за пехар, али је на крају он ипак остао у новосадским витринама. Нишлије у нову сезону улазе са доста играчких појачања, али и тренерским, с обзиром на то да је тим преузео Веселин Вујовић. Управо ће против Железничара Војводина и почети СЕХА лигу, пошто се у првом колу сутра два ривала састају у Чаиру.

„Мислим да је добро за српски рукомет што је један такав тренер дошао. Цео рукометни Ниш се дигао на ноге. Мени је искрено драго и волео бих да утакмице буду што боље и неизвесније и ако је могуће да се сваке године првак одлучује у последњем колу.“ 

Војводина ће на европској сцени у другом колу квалификација за ЕХФ Куп снаге одмерити са холандским Грин Парк Тајгерсима.

„Искрено, ништа још не знамо о екипи из Алсмера, осим да играју добар рукомет. Надам се да можемо да прођемо, као пре три године, у групну фазу. Било би то добро и за нас играче, за клуб и навијаче. То је неки наш пут који ћемо следити“, најавио је Страхиња Станковић. 

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести