Рукометаши Србије на окупу

СТАРА ПАЗОВА: Мушка рукометна репрезентација Србије окупила се вечерас у центру ФСС у Старој Пазови на старту ЕХФ недеље.
с
Фото: Рукометни савез Србије

Рукометаши су у три утакмице квалификација у јануару против Француске и Грчке већ обезбедили пласман на Европско првенство 2022 у Мађарску и Словачку, па ће ова тренажна недеља селектору Тонију Ђерони послужити да види неке нове играче и испроба неке нове варијанте.

"Имали смо одличну акцију у јануару, а верујем да ће тако бити и сада без обзира што нема утакмица. Без утакимица, биће ово другачија недеља, посвећена тренингу. Нажалост, немамо играче из Немачке, али направили смо такав план и програм да идемо даље са нашим активностима. Проверићемо нове играче да видимо шта могу у овом тренутку. Када их гледате у клубовима заправо немате потпуну слику како раде и тренирају, па ћемо сада имати више времена и то да видимо", рекао је селектор Тони Ђерона за сајт Рукометног савеза Србије (РСС).

Како каже, радиће више индивидуално и у тандемима из чега ће се родити неке нове идеје.

"Група је отворена, то смо рекли од почетка. Тако би увек и свуда требало да буде. Сви српски играчи морају да знају да ако добро играју у својим клубовима имају шансу да буду овде. Кренули смо са листом од 25-30 играча, сада смо на 40,45, размишљамо о многима, мислим да конкуренција и такмичење између њих повећавају квалитет. Ако сви играчи буду размишљали шта могу да ураде за национални тим, онда ће и резултати бити бољи", каже Ђерона.

Голман Владимир Цупара, један од најискуснијих у овом саставу Србије , срећан је због новог окупљања.

"Сигурно је да ће нам значити ова недеља. Доста ових момака ће имати шансу да ради са нама и упозна систем Тонија Ђероне. Добро је што немамо утакмицу у овом тренутку, поготово за нас из иностранства који играмо на више фронтова и имамо јако густ распоред оптерећен и бројним отказивањима. Ова недеља ће нам свакако пријати и да порадимо на плану технике и физичке припреме. Невероватна ствар је шта смо урадили у јануару пласманом на Европско првенство. Поносан сам на све момке, стручни штаб и Рукометни савез Србије", рекао је Цупара.

Репрезентација ће у Старој Пазови тренирати до суботе.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести