Рукометаши Војводине дочекују Партизан у Аркус лиги Србије (18)

НОВИ САД: Рукометаши Војводине после две, рекло би се, лагане победе против Рудара и Шамота данас од 18 часова на Сланој бари дочекују Партизан у 9. колу домаћег првенства.
1
Фото: Аркус лига

Годинама уназад сусрети ова два клуба представљају празник за љубитеље рукомета у Србији. Партизан је одлично стартовао у Аркус лиги и после осам утакмица има седам победа и пораз. Једино је Металопластика успела да их савлада. Прошлог викенда црно–бели су били бољи од Топличанина.

Стратег Војводине Борис Ројевић сматра да је дуел са Партизаном прави дерби српског рукомета.

– Очекује нас, као и увек када играмо с Партизаном, тежак и захтеван меч. Београђани имају полетну екипу са много младих репрезентативаца. Ми смо, с друге стране, дуго градили тим, који из кола у коло изгледа све боље. Пре неколико дана нас је појачао Миљан Пушица, који ће сигурно много да нам значи. Поред тога, Грегор Оцвирк је ушао у препознатљиву форму и поново је страх и трепет за противничке одбране. Сигуран сам да ћемо, ако одиграмо покретљиву одбрану, да освојимо два важна бода – рекао је Ројевић. 

Када је реч о публици стратег Новосађана је рекао да је поносан на све већи број школараца на трибинама. 

– Пуно нам значи подршка младих навијача. Сарадња са ОШ „Душан Радовић„ траје седам година и надам се да ће се наставити. Играчима прија када их деца бодре – рекао је Ројевић. 

Бек Војводине Грегор Оцвирк очекује победу против Београђана.

– Добро познајемо Партизан, имају сјајну екипу, која се бори свих 60 минута. Ипак, фокус је на нама. Радили смо добро у протеклих седам дана и верујем да ће бодови да остану у Новом Саду – јасан је словеначки инхтернационалац Грегор Оцвирк.

В. Г.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести