Рукометаши Војводине фаворити за трофеј Купа Србије

Финални турнир Купа Србијеза рукометаше играће се данас и сутра у Новом Саду. У полуфиналу ће се данас  сасатати Војводина – Мокра Гора (18.30) и Железничар – Металопластика (20.459, а финале је сутра од 18 часова.
rukomet, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Актуелни шампион Војводина је самим домаћинством истакла жељу за новим трофејом, а дају јој се и највеће шансе да стигне до трофеја. Треба рећи да је црвено-белима жреб ишао на руку и донео им у полуфиналу, на папиру, најслабијег ривала, те им утолико олкшао пут ка жељеном циљу.

Имали су Новосађани доста проблема у минулом периоду с густим распоредом утакмица, повредама и болестима, али тренер Касим Каменица верује да је екипа спремна да одговори изазовима завршног турнира Купа.

„Истина је да смо имали среће са жребом, али не би играло  неку велику улогу да смо добили другог ривала“, рекао је капитен Воше Вукашин Стојановић.

„Добили смо Динамо у финалу Купа Војводине, изборили место на завршном турниру и сада једноставно морамо да оправдамо улогу фаворита. Сматрам да смо у све бољем ритму, коначно смо се комплетирали и очекујем да је и домаћи терен наша предност. Мокра Гора можда није превише атрактиван ривал, али нећемо је потценити, већ ћемо одигрти максимално и надам се пласирати се у финале.“

Војводина је изразити фаворит за финале, али у сусрету нишког Железничара и шабачке Металопластике тешко је рећи ко има веће шансе јер се ради о екипама приближног квалитета.      

М. Ристић

Данас

Војводина – Мокра Гора                (18.30)

Железничар – Металопластика    (20.45)

Финале је на програму у недељу од 18 часова

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести