Рукометаши Војводине и Партизана данас играју први меч финала плеј-офа

Рукометаши Војводине после напорне сезоне стигли су, као по обичају у последњих 10 година, до завршнице домаћег шампионата.
s
Фото: Youtube Printscreen/ARKUS liga/ trener Vojvodine Boris Rojević

Са две тешко извојеване победе против Динама из Панчева, Новосађани су стигли до финала плеј-офа у коме ће им ривал бити београдски Партизан, који је такође у два сусрета елиминисао шабачку Металопластику.

Први меч финалне серијесе игра данас од 18 сати у спортском центру Слана бара, пошто су Новосађани у плеј-оф ушли са прве позиције. Војводини су се у полуфиналу повредила три играча, Милан Милић (лом руке), Милош Грозданић (повреда шаке) и Лука Арсенић (дисторзија зглоба шаке).

Тренер Војводине Борис Ројевић истакао је да екипу очекује веома тешка серија.

- Пред нама је сјајно финале и сигуран сам да ће публика моћи да ужива у најмање две квалитетне рукометне представе. Ми смо скупо платили пласман у финале пошто смо у двомечу с Динамом остали без три важна играча, али наравно да нећемо дозволити да то утиче на нас. Спремни смо да наставимо доминацију и освојимо државни шампионат - категоричан је Ројевић.


Финална серија

Прва утакмица финала игра се данас од 18 сати у Новом Саду, друга утакмица заказана је 24. мај у Београду, такође од 18 часова. Евентуална мајсторица одиграће се 8. јуна.


Када је реч о Партизану, тренер Војводине за њих има само речи хвале.

- Имају талентован тим и веома су јаки на свим позицијама, од сјајних бекова Стефана Петрића и капитена Николе Зечевића, па голмана Андреја Трнавца. Заиста су незгодан противник. Наравно, коначан исход много ће да зависи и од атмосфере и зато верујем да ће нас публика подржати у првој утакмици на Сланој бари, као и у трећој, ако до ње дође  - додао је Ројевић.

Када је реч о умору он је рекао да у оваквим мечевима та реч не постоји.

- Свесни смо шта смо се прошли ове сезоне, како у домаћем првенству, тако и у Сеха лиги и Еврокупу. Имали смо много утакмица, малтене на свака три дана и то нас је много трошило. Оно што је најважније је то да смо успели да не мислимо на умор и да будемо најбољи када је то било најпотребније. Не сумњам да ће тако да буде и сада у серији против Партизана и уверен сам да моји момци могу до новог трофеја - закључио је Ројевић.

В. Гвозденовић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести