РУКОМЕТАШИ ВОЈВОДИНЕ НА КОРАК ДО ФИНАЛА ПЛЕЈ-ОФА: Решити серију у Панчеву

Рукометаши Војводине савладали су Динамо, након седмераца, 33:32 у првом мечу плеј-офа Суперлиге.
с
Фото: С. Шушњевић

Изабранике Бориса Ројевића су предводили сјајни Дарко Миленковић са девет погодака и голман Фран Лучин, који је имао 14 успешних интервенција.

Стратег Војводине Борис Ројевић похвалио је игру гостију, али и рекао да верује у позитиван исход наредног дуела.

– Осам месеци смо играли одлично и онда је уследио пад након пораза од Партизана у финалу Купа. Било је евидентно од првог минута да нисмо на нивоу на који смо навикли рукометну јавност у Србији. Била би велика штета да сада са неколико лоших издања упропастимо све што смо радили од почетка сезоне. Динамо је одиграо сјајан меч, мој колега Драган Марковић је одлично припремио тактику и заиста су нијансе одлучиле да ми славимо. Надам се ће ова утакмица и тежак начин на који смо извојевали победу бити прекретница да заиграмо боље и тријумфално приведемо сезону крају – поручио је трофејни тренер.

Голман Војводине Фран Лучин рекао је да исти исход очекује у реваншу.

– Лоше смо почели утакмицу и заостајали смо цело прво полувреме. У наставку смо се консолидовали, заиграли боље и на крају победили. Добар резутат нам значи не само због вођства у серији већ и због дизања морала након пораза у Купу Србије. Требала нам је ова победа да се вратимо на прави пут и сада сам сигуран да ћемо у Панчеву одиграти добро и проћи у финале плеј-офа – поручио је Вошин број један.

Други дуел Војводине и Динама игра се у суботу од 19 сати у Панчеву.


Марковић: Надам се узбудљивом реваншу

Тренер Панчеваца Драган Марковић кратко је прокоментарисао меч у СЦ Слана бара. 

- Искористили смо Вошин умор, одиграли најбоље што смо могли и поприлично смо их намучили. Сматрам да смо имали неколико прилика да решимо меч у нашу корист, али нисмо успели  што је Воша искористила и заслужено славила. Надам се да ће и друга утакмица бити овако узбудљива – истакао је босански стручњак.


В. Гвозденовић

ПОЛУФИНАЛЕ

Плеј-оф

Војводина – Динамо 33:32

Металопластика – Партизан 32:27

Субота

Динамо – Војводина (19)

Понедељак

Партизан – Металопластика (19)

Плеј-аут

Југовић – Уб 35:34

Црвена звезда – Пролетер 29:29

Обилић – Врање 29:27

Раднички – Дубочица 36:35

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести