Рукометаши Војводине на вратима седме узастопне титуле

За сада делује да нико не може да парира актуелном рукометном шампиону Војводини у плеј–офу Суперлиге.
rukomet vojvodina zvezda RHA
Фото: Дневник/ Радивој Хаџић

У дербију првенства против Железничара Новосађани су тријумфовали и тиме одшкринули врата ка седмој узастопној титули. Одличну партију пружили су сви играчи, а уз капитена Светислава Веркића, који је бриљирао на голу, Стефан Илић је са осам голова предводио екипу до важне победе. Војводина јесте дошла до значајних бодова, али су пред њом сада два изазовна гостовања.

– Утакмица са Нишлијама нам је била од велике важности. Када смо то пребродили, остаје нам да се припремамо за дуел против Металопластике у Шапцу, а потом и с Динамом у Панчеву. Металопластика је до сада показала добру игру, незгодна су екипа, доста трче, брзи су и могу да изненаде. С Панчевцима смо играли ове сезоне и с њима је увек тврда утакмица, фајтерска и зато треба да одиграмо паметно тај дерби – осврнуо се на следеће противнике сјајни леви бек Стефан Илић.

Сви већ виде Војводину на трону и ове године, поготово после тријумфа над Железничаром, али остало је да се одигра још шест кола. Док одласком тренера Веселина Вујовића ствари полако измичу контроли у табору Нишлија, до сада највећег конкурента за титулу, у екипи са Слане баре је потпуно другачија ситуација.


Веркић најважнија карика

Илић је поред добре атмосфере у тиму истакао и немерљив допринос капитена Веркића.

– Он нас носи својим одбранама и контрама. Ради фантастичан посао, најважнија је карика у екипи и без њега не бисмо овако добро изгледали на терену – похвалио је Илић најискуснијег члана црвено–белих.


– Лично не осећам притисак због тога што већ круже приче да смо малте не већ освојили трофеј. У екипи је одлична атмосфера, подржавамо се међусобно. Знамо да сви очекују да узмемо титулу, али ми се једноставно не обазиремо на то.

Од почетка сезоне, у којој је тренер Ројевић радио искључиво по свом плану и програму, јер је екипу преузео тек на крају прошле, сви играчи истичу управо добру атмосферу.

– Тренер је тако поставио ствари и утицао је много на то. Ја сам дошао на полусезони и може се рећи да сам новајлија. Доста играча сам знао од раније, а млађе сам сада упознао. Када, на пример, искусни Саша Маријанац пита за савет Бранка Томића, који је десет година млађи од њега, онда то доста говори. Сви вредно радимо, без икакве сујете и, што би се рекло, за нас нема зиме.

Илић за сада у колекцији има два освојена национална Купа, један је узео у дресу Металопластике, а други недавно с Војводином.

– Никада се нисам радовао титули, тако да бих желео да дођем до дупле круне. Имамо много мотива  и радимо на томе да титула остане у Новом Саду – поручио је Стефан Илић.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести