Рукометаши Војводине остали без тренера

После низа слабијих игара које су кулминирале поразом од Црвене звезде у Суперкупу, Рукометни клуб Војводина споразумно се растао с тренером Божом Рудићем и то на његову иницијативу.
Darko Jeftic
Фото: Дневник/Дарко Јефтић

Како нам је и Рудић потврдио, нешто је морало да се мења, а он је сматрао да је најлакша шок-терапија, односно промена тренера. У први мах, управа није желела овакав сценарио, али, после опсежних консултација, епилог је да ће црвено-бели добити новог шефа струке.

- После пораза у Суперкупу, тренер Рудић је понудио оставку коју нисмо желели одмах да прихватимо, али смо на крају споразумно прекинули сарадњу. Рудић је освојио две титуле и сигуран сам да ће поново у будућност бити тренер Војводине, наша врата су му увек отворена, јер смо имали одличну комуникацију и сарадњу – рекао је директор клуба Дарко Јефтић.

Осврнуо се Јефтић на претходни период у којем актуелни шампион није дошао до жељеног нивоа.

- Рудић је одлично селектовао тим, у припремном периоду је све изгледало одлично. Имали смо приоритете, победу над Динамом на старту СЕХА лиге, пролаз у друго коло квалификација ЕХФ Купа и освајање Суперкупа, испуњен је један циљ и свесни смо проблема. Није невоља пасти, проблем је не подићи се и зато ћемо морати да разговарамо с играчима јер нисмо задовољни односом појединаца према дресу који носе. Тврдим да смо најбољи клуб у Србији, а зна се шта то значи и како за њега мора да се бори, зато нас очекује још посла у наредним данима – додао је Јефтић.

Актуелног шампиона Србије сутра очекује сусрет у СЕХА Гаспром лиги с македонским Металургом.

- Ту утакмицу водиће тандем Кукић – Мирковић, а за сада не желим да лицитирам с именом новог тренера. Објективно је да морамо брзо да реагујемо и наш план је да новог шефа струке поставимо до петка. Могу само да кажем да ће нови тренер бити странац. Замолио бих овом приликом спортску јавност Новог Сада да не осуђује наше играче и нешто слабије резултате, већ да нам помогне у овом периоду, посебно када у наш град долазе највећа тренерска и играчка имена у Европи, да уживају у квалитетном рукомету – остао је делимично тајновит Дарко Јефтић, директор РК Војводина.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести