РУКОМЕТАШИ ВОЈВОДИНЕ ОСВАЈАЧИ СУПЕРКУПА: Црвено-бела доминација

Ру­ко­ме­та­ши Вој­во­ди­не са­вла­да­ли су Ди­на­мо са 32:22 у Су­пер­ку­пу Ср­би­је и осво­ји­ли пр­ви зва­ни­чан тро­феј у 2024. години. Иза­бра­ни­ци Бо­ри­са ро­је­ви­ћа су би­ли на ви­си­ни за­дат­ка и ни­је се по­ста­вља­ло пи­та­ње ко ће упи­са­ти по­бе­ду и подићи пехар.
RSS/D. Sandić
Фото: RSS/D. Sandić

Вој­во­ди­на је оче­ки­ва­но кре­ну­ла жу­стро од пр­вог ми­ну­та и у на­па­ду је ла­ко из­ла­зи­ла на крај са Пан­чев­ци­ма. У од­бра­ни су пу­ле­ни Бо­ри­са Ро­је­ви­ћа би­ли по­кре­тљи­ви, игра­ли су ди­сци­пли­но­ва­но и на­кон осам ми­ну­та во­ди­ли су са 3:0.

На го­лу цр­ве­но-бе­лих бли­стао је Ан­дреј Тр­на­вац ко­ји је ски­нуо не­ко­ли­ко зи­це­ра сре­ди­ном пр­вог по­лу­вре­ме­на. На­ста­ви­ли су Но­во­са­ђа­ни са сјај­ном игром би­ло је ја­сно да Ба­на­ћа­ни те­шко до из­не­на­ђе­ња. Пр­ви гол за Ди­на­мо по­сти­гао је бив­ши крил­ни играч Вој­во­ди­не Ми­лош Гро­зда­нић, играо се 12. ми­нут.

Раз­и­гра­ли су се Пан­чев­ци и на­шли су ре­ше­ње за рас­по­ло­же­ног Тр­нав­ца, па је на­кон 18 ми­ну­та би­ло 8:5 за Вој­во­ди­ну. Усле­дио је бла­ги пад у игри Но­во­са­ђа­на у фи­ни­шу пр­вог де­ла, али су Пан­чев­ци узи­ма­ли не­ре­зон­ске шу­те­ве, па је Вој­во­ди­на одр­жа­ла пред­ност.

Дру­го по­лу­вре­ме по­че­ло је го­ло­ви­ма бив­ших игра­ча Ди­на­ма ко­ји са­да бра­не Вој­во­ди­не Ми­ла­на Го­лу­бо­ви­ћа и Сте­фа­на Су­нај­ка ко­ји­ма су но­во­са­ђа­ни сте­кли до та­да мак­си­мал­них де­вет го­ло­ва пред­но­сти.

Је­ди­на све­тла тач­ка Ди­на­ма био је Сте­фан Илић ко­ји је успе­вао да на­ђе пут до го­ла ко­ји је чу­вао Фран Лу­чин.

Фото: RSS/D. Sandić

На де­сет ми­ну­та до кра­ја су­сре­та цр­ве­но-бе­ли су има­ли дво­ци­фре­ну пред­ност (27:15), па је би­ло ја­сно да ће још је­дан пе­хар укра­си­ти тро­феј­ну со­бу Спорт­ског цен­тра на Сла­ној ба­ри.

У фи­ни­шу ме­ча Вој­во­ди­на је не­смо­тре­но на­пра­вил не­ко­ли­ко фа­у­ла ко­ја су санк­ци­о­ни­са­на ис­кљу­че­њи­ма па су Пан­чев­ци на­крат­ко сма­њи­ли раз­ли­ку, али чим су цр­ве­но-бе­ли по­но­во би­ли ком­плет­ни би­ло је ја­сно да су у овом тре­нут­ку за кла­су бо­ља еки­па. Нај­бо­љи ак­тер су­сре­та био је крил­ни играч Ву­ка­шин Вор­ка­пић.

В. Гво­зде­но­вић


Вој­во­ди­на – Ди­на­мо 32:22 (15:9)

БЕ­О­ГРАД: СЦ Ба­њи­ца, гле­да­ла­ца: 400. Су­ди­је М. Бо­ри­чић и Д Мар­ко­вић (Бе­о­град). Сед­мер­ци: Вој­во­ди­на 4 (2) Ди­на­мо 0. Вој­во­ди­на 6, Ди­на­мо 16 ми­ну­та.

ВОЈ­ВО­ДИ­НА: Лу­чин (5 одбранa), Тр­на­вац (5 одбранa),  Ро­ган 2, Су­нај­ко 7, Вор­ка­пић 6, Пу­хов­ски 2, Го­лу­бо­вић 4, То­мић, Пе­шић, Ра­ђе­но­вић 1, Оцвирк 4 (2), Пу­ши­ца, Ву­ко­вљак, Азиз, Рат­ко­вић 2, Ђор­ђић 4.      

ДИ­НА­МО: Ћи­ро­вић, Дор­њеи 2, Ста­мен­ко­вић 3, Бог­да­но­вић 2, Пе­ро­вић 2, Осто­јић 1, Је­вре­мо­вић (3 од­бра­не), Но­ва­ко­вић 1, Ча­бри­ло, Ста­ма­то­вић 1, Мар­ја­но­вић, Ко­ста­ди­но­вић 1, Је­зди­ми­ро­вић 2, Илић 4, Па­вло­вић, Гро­зда­нић 3.


EUR/RSD 117.1117
Најновије вести