Рукометаши Војводине освојили први овосезонски трофеј: Мир у кући до полусезоне

Рукометаши Војводине у клупске витрине донели су још један пехар.
rk vojvodina
Фото: Dnevnik.rs

Реч је о трофеју намењеном победнику Суперкупа, тако да су стигли до првог од три пројектована пехара у овој сезони. Побеђен је у Миноци панчевачки Динамо (26:23), прошлогодишњи финалиста националног Купа, пошто су изабраници Бориса Ројевића актуелни шампиони и победници најмасовнијег домаћег такмичења.

- Освојили смо најважнији трофеј у првом делу сезоне, на најлепши начин смо започели домаћа такмичења. Сада имамо мир у кући - рекао је тренер Новосађана Борис Ројевић, који је за 18 месеци колико је на челу стручног штаба освојио пет трофеја (две шампионске титуле, два Суперкупа и Куп).

Новосађани и Панчевци су одиграли тврду утакмицу, где је Динамо припало прво, а Војводини друго полувреме.


Распоред

Пред рукометашима Војводине је згуснут распоред.

- Већ 23. септембра играмо у Загребу против Кинеза у Сеха лиги, у суботу (28. септембар) идемо у Прешов, вероватно у неком шареном саставу, а три дана касније нам долази Мотор из Запорожја. Само четири дана касније играмо против Адемар Леона у ЕХФ купу - издекламовао је распоред  Ројевић.


- Екипа Динама је јако добра екипа, скоро да разлике у квалитету нема између нас, и натерала нас је у првом полувремену на грешке. Убудуће мораћемо другачије да прилазимо неким стварима. Сваки следећи наш међусобни меч биће тежак.

Фото: Dnevnik.rs

Војводина је у првом полувремену слабије играла одбрану, примила је 16 голова, док су у другом ривала оставили на свега седам.


Другари

Два тренера Војводинин Борис Ројевић и Динамов Аким Комненић заједно су учили рукомет у Врбасу, а јуче су први пут били један спрам другог.

- Знамо се од малих ногу. Дуго смо у последње време разговарали о рукомету, тако да Аким зна како размишљам и која ми је филозофија ове игре. Дошло је сада време да играмо један против другог тако да ћу морати и ја да поведем рачуна када будемо разговарали о нашем спорту - рекао је кроз осмех Ројевић.


- Били смо превише меки у одбрани. Нисмо испунили све задатке. Било је више грча него што треба, очекивао сам да то буде 15-ак минута, а испоставило се да је то потрајало 40, што ме забринуло. Цела екипа је била превише оптерећена освајањем трофеја. Тек у другом полувремену успоставили смо нашу игру. Оно што ме радује је то да нисмо одиграли нашу најбољу утакмицу, а победили смо. То могу само добре и праве екипе. Увидео сам да ћемо морати да се појачамо са још једним играчем, пошто смо показали одређене слабости, које сам увидео још пре почетка сезоне.

Ројевић је изнео неке статистичке податке, као и то шта је донело преокрет.

- У првом полувремену смо имали десет фаулова, а у другом 34, што говори колико смо у наставку имали озбиљнији приступ. Током првог дела много смо лопту гурали на црту, чак за минут и по смо имали три погрешна спуштања паса на црту, после чега су нас Панчевци исконтрирали. У паузи смо се договорили да будемо агресивнији и да не гурамо на црту несигурне пасове. И то је донело преокрет. Имали смо на голу расположеног Веркића, Прибак и Николић су држали напад, а Милашевић и Ратковић одбрану, чак су имали по десет направљених фаулова, док на пример екипе током целе зутакмице праве 30 до 35 фаулова  - објаснио је Ројевић.

Текст и фото: Ј. Галић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести