Рукометаши Војводине почели припреме: Домаћи трофеји у првом плану

НОВИ САД: После скоро пола године паузе због коронавируса, рукометаши Војводине почели су припреме за нову сезону, у којој ће се такмичити на три фронта: националном Шампионату и Купу и регионалној Сеха лиги.
r
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Пред 17 момака и стручни штаб, с Борисем Ројевићем на челу, изашли су председник клуба Милан Ђукић и директор Дарко Јевтић, који су им пожелели добар рад и предочили им шта се од њих очекује, и казали да што се финансија тиче да је све најбољем у реду.

Никада се тренери нису нашли у овако незавидној ситуацији као што је то сада случај због ове ситуације с вирусом. Јако је тешко организовати и планирати тренинге у сезони у којој је непознато када ће почети, којим темпом ће се играти... Ово је за тренере ново искуство, али морамо да гледамо позитивно, да тренирамо максимално и да са надамо да ће се све нормално одвијати. У случају нових потешкоћа, прилагођаваћемо се новонасталој ситуацији, рекао је тренер Ројевић.  

Овог лета у екипу је стигло шест новајлија, а шампион има тим за највише домете.

Екипа је дефанзивно квалитетнија него прошле сезоне, можда недостаје један шутер да бисмо били нападачки на високом нивоу. Ове сезоне форсираћемо игру с два средња бека, по угледу на хрватску репрезентацију. Покушаћемо да вратимо игру коју смо имали од пре две сезоне када смо били доминантни и освојили све трофеје у домаћем такмичењу, као и када смо у Сеха лиги побеђивали и правили изненађења. 

Војводина је у прекинутој сезони подигла два трофеја, Свесрпски куп и Суперкуп.

Такмичење ове сезоне почињемо с Купом Србије за прошлу сезону,  што по мени није баш најсрећније решење. Ипак, идемо с амбицијама да га освојимо. Највеће амбиције везане су за шампионску титулу и национални Куп. Управо за ова два трофеја на пролеће ћемо темпирати форму. Свесни смо да неће бити лако јер је увек теже одбранити трофеје него их освајати. Но, верујем у ове момке коју смо селектовали спортски директор Дарко Јевтић и ја.


Састав:

Боје Војводине у наступајућој сезони браниће : 

Голмани: Светислав Веркић, Лука Арсенић и Јован Ничић, лева крила: Милош Грозданић, Бојан Рађеновић;

Леви бекови: Миљан Вуковљак, Стефан Миљковић;

Средњи бекови: Немаља Прибак, Бранко Томић, Срђан Милић;

Десни бекови: Милан Мирковић, Јовица Николић; 

Десна крила: Дарко Миленковић, Страхиња Станковић и  

Пивоти: Немања Ратковић, Бојан Бељански и Александар Куртеш.

Стручни штаб: Борис Ројевић, Драган Кукић, Александар Тунгуз, Дејан Аничић и Милан Мирковић.


Актуелни шампион ове године, као и Металопластика, према договору Аркус лига{а, не наступају на евро-сцени, али их очекује регионално такмичење.

Према неким незваничним информацијама, Сеха лига би требало да почне у септембру и то турнирски. На једном месту би се састале четири екипе и играле међусобно. То је поново нови изазов, с каквим се ми тренери нисмо сусретали.    

Суперлига се ове године игра у новом формату, у две групе, где су у А групи сви војвођански тимови, Партизан и Дубочица.


Ђерона зове Станковића

Десно крило Војводине и репрезентације Србије Страхиња Станковић запео је за око новом селектору Тонију Ђерони, који је пожелео да га види у свом тиму у Француској.

Поред Станковића, за место десног крила конкуришу играчи из Скандинавије и БиХ.

Руководство клуба дало је зелено светло Станковићу, који је боје Војводине бранио осам сезона. Уколико он напусти тим, замена је већ пронађена.


Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Мени се допада нови формат, јер екипе које играју Сеха лигу и наступају у Европи имају право на кикс у домаћој лиги, с тим да би могли да представљају Србију у најбољем светлу на међународној сцени. У другом делу добијамо изузетно квалитетну лигу од осам клубова, што и јесте суштина такмичења, истакао је Ројевић.

Рукометаши припреме спроводе на стадиону “Карађорђе” и у теретени на отвореном у Променади.

Пријатељске утакмице почеће да играју у трећој седмици припрема, ако то услови буду дозволили.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести