РУКОМЕТАШИ ВОЈВОДИНЕ ПОНОВО НА ПОБЕДНИЧКОМ КОЛОСЕКУ: Врањанци лак плен

Рукометаши Војводине победом над Врањем 36:23 (19:11) вратили су се на победнички колосек и у доброј атмосфери очекују окршај са Ла Риохом у Шпанији у мечу четвртог кола Лиге Европе.
Р. Хаџић
Фото: Dnevnik.rs

У дуелу са шампионом Србије Врањанци се нису много питали и очекивано морали су да честитају црвено-белима на победи. Због радова у хали на Сланој бари Воша је дуел са Врањем одиграла у Врбасу.

Војводина је играла солидно на почетку сусрета. Лука Роган и Борис Пуховски су били задужени за постизање голова, а на голу се истакао Андреј Трнавац. Ипак, Врањанци су се показали као „тврд орах“ и нису дозволили Воши да се резултатски одлепе. На голу Врања бриљирао је Младен Шпањевић и помогао је екипи да одржава егал. Пред крај првог полувремена Новосађани су убацили у вишу брзину, па су након 23 минута имали пет голова предности (8:13).

У наставку десио се очекиван сценарио. Заиграли су Новосађани боље и постепено су увећавали предност. Будили су се Врањанци на тренутке, али им није било спаса. Двоцифрена разлика дала је луксуз стратегу Војводине Борису Ројевићу да подели минутажу, па се као и против Југовића већина играча уписала у листу стрелаца. Црвено-бели су успешно одржавали вођство и уписали су нову убедљиву победу у домаћем шампионату.

В. Гвозденовић

Војводина - Врање 36:23 (19:11)
ВРБАС: ЦФК ,,Драго Јововић", гледалаца: 200. Судије: Панџић (Зрењанин) и Мошорински (Нови Сад). Седмерци: Војводина 6 (5), Врање 2 (2). Искључења: Војводина 4, Врање 8 минута.
ВОЈВОДИНА: Лучин (3 одбране), Шијан, Воркапић 1 (1), Вуковљак, Азиз 1, Ратковић, Трнавац (11 одбрана), Миленковић 6, Сунајко 3, Пушица 1, Рађеновић, Пешић 3, Томић 2, Роган 3, Голубовућ 7, Пуховски 9 (4).
ВРАЊЕ: Гашић (1 одбрана), Денковић, Ракић 1, Стевановић, Васић, Поповић, Павловић 8, Шпањевић (12 одбрана, 1 седмерац), Чоловић 4, Стевовић, Станојковић, Радивојевић 1, Чекић 2, Медић 3, Дамјановић, Максић 4 (2).
EUR/RSD 117.0557
Најновије вести