Рукометаши Војводине с грчким Дукасом у првом колу Купа ЕХФ

После два везана пораза у СЕХА лиги, од Динама код куће и Нексеа у гостима, рукометаше Војводина очекује први европски испит ове сезоне у првој рунди Купа ЕХФ против грчког Дукаса.
Rukometasi Vojvodine
Фото: РК Војводина

Будући да ће оба меча прве фазе такмичења бити одиграна у Новом Саду, у суботу и недељу, биће то прилика за чету Божа Рудића да поправи утисак са старта сезоне.

„Дукас је за нас велика непознаница, лично за мене уопште грчки рукомет. Од свих информација што смо успели да прикупимо је утакмица из прошле године. Да ли ће играти у том саставу или не не знамо, али није ни битно. Узимајући у обзир реалне вредности два тима, морамо да прођемо. Играмо обе утакмице код куће и све осим нашег пролаза било би равно катастрофи“, тврди Рудић.

Стратег Новосађана сматра да утакмице с Дукасом долазе у правом тренутку по његов тим:

„Таман да нам врате пољуљано самопоуздање. Добро ће доћи да се још више уиграмо и спремимо за још важније утакмице, јер два дана после двомеча са Грцима очекује нас утакмица са Загребом у Регионалној лиги.“

Искусни Божидар Надовеза наглашава да је његовом тиму потребно уигравање и доста рада на тренинзима како би и укупан утисак на терену био онај који се очекује од шампионског тима.

„После сваке ноћи сване нови дан, тако и после пораза морају да дођу и победе. У овом нашем спорту, као и у свему у животу, се не живи од старе славе. Важно је да гледамо напред, уздигнуте главе, да будемо свесни како заједнички као екипа можемо много тога да урадимо. Европско такмичење је увек нови изазов, другачији рукомет се игра у односу на онај на који смо навикли у СЕХА лиги и домаћем првенству, тако да треба мало да се промени чип и да одиграмо са 100 одсто својих могућности. Све осим проласка било би неуспех и за клуб и за нас играче. Позивам навијаче да нам дају подршку да заједно прођемо у следећу рунду“, рекао је Надовеза.

Обе утакмице играју се на Сланој бари у истом термину у суботу и недељу, од 18.30 часова.

М. Р.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести