Рукометаши Војводине спустили завесу на најуспешнију сезону

Рукометаши Војводине дочекали су тренутка да им пред домаћом публиком буде уручен пехар за освојену осму титулу у историји клуба, седму у низу.
ф
Фото: РК Војводина

Уз добро познате навијачке песме Новосађани су у свом дому на Сланој бари с медаљама око врата и пехаром у рукама почели славље које су касније наставили у ресторану “Бата Пежо”. Борба за титулу није била ни близу неизвесна као прошле сезоне, када се све одлучивало у завршници мечева последњег кола. Војводина је сада у доминантном стилу са осам везаних победа у плеј–офу Суперлиге до трона стигла два кола пре краја домаћег првенства. Већ тада су сви са Слане баре прославили велики успех, тако да је после уручења пехара други пут на ред дошло весеље. Посебне емоције су, ипак прорадиле код свих играча и чланова стручног штаба када им је трофеј коначно дошао у руке.

– Потврдили смо квалитет и добар рад свих ових година. Направили смо још бољу сезону од претходне. Можда је прошла титула била слађа и тежа за освојити, али ова ми је дража јер сам са овим момцима од почетка, ја сам креирао екипу и радио с њом целе године. Надам се да ћемо на овом месту и следеће сезоне славити осму титулу у низу – истакао је тренер Војводине Борис Ројевић, који је први тим преузео пред почетак прошлог плеј–оф у доста незахвалном тренутку, али је на крају, упркос многим оспоравањима успео да одведе Новосађане до титуле.

Савршена сезона је иза рукометаша Војводине. Обогатили су витрине са три пехара и самим тим су очекивања у следећој додатно порасла.


Млади искористили шансу

Давао је Борис Ројевић током сезоне шансу млађим играчима, а поготово у последња два меча Суперлиге када су се на терену нашли и они који нису имали велику минутажу. Оно што је сигурно је да су се сви потрудили да максимално искористе указану прилику. На питање да ли су оправдали његова очекивања стратег Воше је кратко и јасно одговорио:

– И више од тога.


– Увек је теже бранити трофеје. Сваке године чујем исту причу “да следеће године нема шансе да освојите титулу, већ сте свима досадили”, а ми увек покажемо да имамо шансе и да смо најбољи.

Упркос томе што су на заиста импресиван начин завршили ову такмичарску годину, није ни играчима, а ни стручном штабу било лако свих ових месеци. Као најтежи период с највећим изазовима Ројевић је истакао крај прошле године, тачније месец децембар.

–  Отишли смо у Хрватску на меч регионалне СЕХА лиге са девет, десет играча и успели смо да будемо до краја у егал мечу против једног великог Загреба, који је био комплетан. Мислим да смо неправедно изгубили утакмицу у последњим минутима – присетио се Ројевић, који је водио Новосађане и до шестог места у регионалном такмичењу, што је најбољи пласман једног клуба из Србије.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести