РУКОМЕТАШИ ВОЈВОДИНЕ СУТРА ДОЧЕКУЈУ МЕТАЛОПЛАСТИКУ У ДЕРБИЈУ СУПЕРЛИГЕ СРБИЈЕ: Желе да се осаме на врху табеле

Рукометаши Војводине успешно су почели одбрану титуле и након пет кола имају исто толико победа у Суперлиги.
1
Фото: Воркапић бриљира у црвено–белом дресу, фото: СРЛ

Након позитивних резултата против Партизана и Динама, који важе за кандидате за врх табеле, Новосађани ће сутра од 20 часова одиграти трећи дерби у сезони, против Металопластике. Шапчани су, такође, стопостотни по учинку и у Нови Сад долазе као лидери због боље гол разлике.

Стратег Новосађана Борис Ројевић рекао је да ће победа против Металопластике пуно значити.

– Уписали смо 10 бодова и имали веома тешке и захтевне противнике. Сада, против Шапчана морамо да наставимо у том ритму како бисмо у добром расположењу дочекали дуел са Алкалоидом у Лиги Европе (17. октобар). Металопластика има сјајан тим, искусне играче и мораћемо добро да се ознојимо да би их победили – јасан је трофејни тренер.


Бесплатно на Силкеборг

Пред почетак Лиге Европе и дуеле који очекују новосадску публику Војводина је направила акцију и позвала навијаче да у што већем броју дођу на дуел са Металопластиком. Они који то учине добиће бесплатну улазницу за меч са Силкеборгом у Лиги Европе који се игра 24. октобра од 20.45 сати.


Српски репрезентативац и сјајно лево крило Војводине Вукашин Воркапић, пре одласка у иностранство и наступа за Иври, играо је за Шапчане.

– У Металопластици сам провео пет прелепих година и заиста сам уживао у том периоду. Много сам научио у о рукомету, стекао пријатеље и упознао се са легендама нашег спорта. Узбуђен сам пред дуел у Новом Саду, али исто тако са нестрпљењем чекам и реванш у другом делу сезоне пред пуним трибинама у Шапцу. Док сам играо за Металопластику увек смо имали сјајну подршку са трибина и Шапчани заиста обожавају рукомет – рекао је Воркапић.

Када је реч о дуелу у Новом Саду Воркапић је истакао да очекује веома тежак меч.

– Шабац је град рукомета и то доказује из сезоне у сезону. Одлично су кренули у првенству и ово ће стварно да буде сјајан дуел. Фокусирани смо на нашу игру и верујем да можемо до два бода. Имамо мањих проблема са повредама, али занемарићемо то и са расположивим снагама покушаћемо да се осамимо на врху табеле. Иако је термин усред недеље верујем да ће наши навијачи доћи и помоћи нам да победимо – закључио је српски репрезентативац.

В. Гвозденовић

Сутра

Динамо – Југовић (19.30)

Војводина – Металопластика (20)

Петак

Црвена звезда – Уб (17)

Субота

Обилић – Пролетер (19)

Врање – Дубочица (19)

Среда

Раднички – Партизан (19)

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести