Рукометаши Војводине завршили евро-причу

Кадетен - Војводина 34:23 (17:9)
2
Фото: РК Војводина

Рукометаши Војводине нису успели да се пласирају у друго коло квалификација за Лигу Европе.

Није им помогло ни то што су имали шест голова предности из првог сусрета на Сланој бари (26:20) јер су се намерили на квалитетнијег и искуснијег ривала на евро-сцени, па је Кадетен из Шафхаузена изашао као успешнији из двомеча. У реваншу на свом терену Швајцарци су славили са 34:23, са укупном гол разликом 54:49.

Пре одласка у Шафхаузен рукометаши Војводине истакли су да највећу концентрацију морају да имају на почетку утакмице и да не смеју да дозволе домаћину да истопи предност у уводним минутама, као и то да одбрана мора да буде кључ успеха. Управо, они су урадили све супротно. Лоше отварање и три изгубљене лопте Новосађана било је довољно да домаћин већ после шест минута поведе 4:0. То је натерало тренера Бориса Ројевића да затражи тајм - аут, после гога је Милан Мирковић постигао први погодак за Војводину у 7. минуту.

Чим су црвено-бели мало стиснули у одбрани, побољшали покретљивост, густину и чврстину, дошло је и до позитивних ефеката. Захваљујући таквој игри, „украли“ су две лопте и то преточили у голове, па су се у 11. минуту примакли Кадетену на 4:5. У тим моментима у истом нападу португалске судије, чини се, сувише оштро на „хлађење“ послали Куртеша, а потом и Вуковљака, што су  домаћини искористили и поново се одлепили( 9:4). Новосађанима није много помогло ни то што је Веркић одбранио две лопте, када су их они олако прокоцкали правећи грешке.

Тешко су Ројевићеви пулени долазили у зицер позиције, а и када би се нашли у таквој ситуацији промашивали су. Све је то као последица долазило због слабог протока лопте, правили су много техничких грешака, али нису имали ни среће у појединим тренуцима. Лошем нападу Војводине кумовао је и домаћин, који је знатно поправио игру, како у одбрани тако и у нападу. Тако је Кадетен истопио заостатак из Новог Сада и на одмор отишао са осам голова вишка (17:9), што је већ било довољно за останак у, по квалитету, другом европском такмичењу.

Наставак није донео ништа боље издање Војводине, којој није помогао ни предах. Домаћин је подизао предност, која је додирнула и 13 голова вишка (28:15), коју су одржавали све до пред крај утакмице (33:20).

Ј. Галић

ШАФХАУЗЕН: ББЦ арена, гледалаца: 500, судије: Какадор и Николау (Португал). Седмерци: Кадетен 4 (4), Војводина 4 (2). Искључења: Кадетен 12, Војводина 16 минута.

КАДЕТЕН: Пилиповић (10 одбрана), Зендер 7, Мацкен, Кањељас 5, Шмидт 2, Шопер, Барток 3, Yери, Биосја Гарсија, Кусио 5, Новак, Лир 4, Марош 1, Шелкер 5, Томинец 1, Хербургер 1.

ВОЈВОДИНА: Куртеш 4, Милић, Мирковић 2, Прибак 2, Оцвирк 5, Вуковљак, Веркић (4 одбране), Жмавц 4, Миленковић 1, Рађеновић, Ратковић, Николић 3, Кљајић 1, Буњевчевић, Шотић 1, Бедуи (6 одбрана).

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести