Рукометашице инђијског Железничара почеле припреме за нову сезону

Први уједно и најмлађи шампион који је освојио спортско небо у Србији, а из Инђије је, пред собом има нове и много озбиљније обавезе.
2
Фото: Анђелко Белић

У претходној сезони рукометашице Железничара освојиле су ласкаву титулу првака Аркус лиге и приредиле највеће изненађење сезоне. Испоставило се да је број три на крају био и срећан по Железничар. Управо са те позиције на табели Железничар је кренуо ка освајању титуле, и на општу радост многих мала чета Владе Шимичића је подигра шампионски пехар. Време славља, време одмора је прошло.

– Имали смо уводне припреме и тестирање у Инђији, а већ данас крећемо на Златар на десетодневне припреме – изјавио је шеф струке Железничара Влада Шимичић за клупски сајт. – Враћамо се 3. августа и онда крећемо са контролним утакмицама. Најпре, 12. августа играмо са Кикиндом, дан касније са Војводином. Недељу дана после путујемо у Подгорицу, где ћемо да одиграмо против прве и друге екипе Будућности. За 25. и 26. август заказали смо мечеве са два озбиљна мађарска прволигаша – Кишвардом и Орошхазом.

Почетком септембра нас очекује утакмица Суперкупа Србије и након тога нова такмичарска сезона. Поред хале спортова, на терену са вештачком травом, ових дана је све врило од рукометашице, прве и друге екипе Железничара. На тестирању је било и нових играчица које су се тек упознавале са саиграчицама, стручним штабом, управом и клубом. Костур тима је сачуван. Међу њима је и капитенка Јелена Живков, која је већ пет сезона део овог клуба и најбоље познаје могућности екипе коју предводи на терену.

Осим борбе за нову шампионску титулу, Суперкуп и Свесрпски куп, Инђинчанке ће имати и изазов зван европско такмичење. У питању су квалификације за Лигу Европе. До групне фазе треба да прескоче две препреке.

Ј. Галић

Фото: Анђелко Белић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести