Рукометашице Петроварадина уочи баража за попуну елитног ранга: Два корака до историјског успеха

У протеклој сезони рукометашице Петроварадина ушле су у борбу за пласман у виши ранг, а у тренутку прекида такмичења биле су четвртопласиране на табели Прве лиге север.
zrk petrovaradin
Фото: Приватна архива

Полетност и оптимизам да могу да ураде и корак више задржале су и током овог лета, када су се пријавиле да играју бараж за попуну Б Суперлиге. На том путу имају две препреке, екипу Срема из Сремске Митровице на свом терену 19. септембра и Спартак из Дебељаче на гостовању.

- Наши добри резултати у претходној сезони су плод систематског рада неколико година уназад, селектујући из године у годину играчице које се уклапају у нашу концепцију. За бараж смо се одлучили јер сматрамо да не постоји идеалнији и краћи пут да се стигне до вишег ранга, Б Суперлиге, што би био највећи успех у клупској историји. Сматрам да по квалитету не заостајемо иза две екипе које су нам ривали у доигравању, Срем и Спартак. Имамо много квалитетних играчица и уз стручно вођење можемо до пласмана у виши ранг - оптимиста је председник клуба Радован Бронза. 

Већ месец и по дана рукометашице су укључене у “пројекат виша лига” и радом дају све од себе да се он и реализује.


Млађе категорије

У Петроварадину поново су покренули рад са млађим категоријама.

- За сада имамо 25 полазника. Са њима ради наш капитен Андреа Мијаиловић, уз подршку првог тренера Ирене Анђушић. Планирамо да се за почетак пријавимо за такмичење у мини-рукомету. Радимо и на томе да омасовимо школу рукомета, у коју бисмо укључили девојчице из Буковца и Сремске Каменице. По школама ћемо да организујемо промоцију како бисмо деци што више приближили рукомет и нашу школицу. Самим тим у рад ћемо да укључимо још стручњака.


- Управа клуба је на основу претходних игара и резултата дошла до закључка да можемо да се упустимо у борбу, примера ради победили смо Спартака, који нам је сада ривал у баражу. Клуб је девојкама и стручном штабу створио све услове да се такмиче у доигравању. Формирали смо тим такав да је небитно да ли ће да игра у Б суперлиги или Првој лиги. У случају да останемо прволигаши, циљ би нам био прво место, а у суперлигашком друштву средина табеле. Ми у Петроварадину смо поносни на чињеницу да имамо 26 лиценцираних рукометашица. Ради се о споју младости и искуства. Њих неколико је већ играло у Суперлиги, тако да млађе играчице имају од кога да уче.


Састав

За ЖРК Петроварадин у наступајућој сезони наступити - голманке: Јована Јанковић, Наташа Кондић, Зорана Шуштум и Александра Зећчевић, крила: Милици Тодоровић, Николина Узелац, Анђела Ивановски, Теодора Радин, Анђела Бајшин, Андреа Комленић и Снежана Никић, бекови: Александра Митић, Андреа Мијаиловић, Јована Блажић, Јелена Арсенијевић, Верица Грађин, Драгана Мирковић, Доротеја Максимовић, Анабела Зонаи, Анастасија Цвијовић и Вања Ђулинац, пивоти: Мила Ивановски, Николета Микушак, Бојана Марин и Ана Поповић.

Стручни штаб: Ирена Анђушић и Маја Пантић. Руководство клуба: председник Радомир Бронза, спортски директор Радомир Брацановић, секретар Лазар Цепанчић.


Руководство клуба је захвално Управи за спорт на помоћи коју им пружа.

- Свима је јасно да буyетска средства добијена од града нису довољна за ранг у коме се такмичимо, а ту пре свега мислим на високе циљеве какве ми имамо. Да немамо спонзора и донатора тешко бисмо излазили на крај. Имамо обећања да ћемо добити буyетску и финансијску помоћ, као и Месне заједнице Петроварадин, која ће нам поред новца обезбедити и превоз - истакао је председник Бронза, а на питање каква је сарадња са ЖРК Војводина, екипом из комшилука и највишег ранга такмичења је додао: - Жао ми је што немамо конкретнију и бољу сарадњу са Војводином. Лепо би било да Нови Сад има градски дерби.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести