Рукометашице Словена из Руме ове сезоне у Б Суперлиги

Рукометашице Словена из Руме ове сезоне надметаће се у Б Суперлиги, што је највећи успех у клупској историји и уједно велики подстицај за будућност.
Sloven Ruma
Фото: Рукометашице Словена, нове чланице Б Суперлиге

Румљанке су се прошле сезоне прошетале северном групом Прве лиге Србије, где су оствариле максималан учинак - 22 утакмице су доиграле и све их  решиле у своју корист.

- Циљ за премијерну сезону у Б суперлигашком друштву првенствено је везан за очување статуса. Имајући у виду да поседујемо квалитет, овом приликом бих се осмелио да кажем да бисмо могли да на крају сезоне будемо и у горњем делу табеле. Екипа је млада, просек јој је 16-17 година, па ће девојкама играње у Суперлиги много значити у стасавању и афирмисању. Истакао бих и то да су све играчице из Руме - рекао је тренер Словена Драган Видовић.

Словен се највећим делом финансира из буyета општине и уз неколико клупских пријатеља.

- Виши ранг захтева и већа улагања. Добили смо обећања да ће нам буyет за ову сезону бити повећан, с обзиром на то да  су нам и трошкови бар дупло већи. Надам се да ће нам се у пулу пријатеља клуба прикључити још неки људи, што ће нам много значити.

Поред прве екипе, Словен је остварио велики успех и с млађим категоријама.

- Девојке рођене 2003. године и раније биле су друге у Војводини, а треће на државном првенству. Оне рођене 2001. године и млађе биле су прве у Војводини, прве су и на школском такмичењу где су представљале  Гимназију “Стеван Пузић”, па су браниле боје Србије и на Светском школском првенству у Катару, где су биле 13. Прво клупско међународно искуство било им је на престижном турниру у Прагу, где је учествовало преко 600 екипа. У конкуренцији 64 екипе били смо четврти, мада смо квалитетом показали да смо могли да будемо и боље пласирани. Трећи пут та генерација је освојила државну титулу, коју смо одбранили у Руми - поносно је истакао Драган Видовић.

Ј. Галић

Састав

Боје Словена ове године браниће: Ана Марчетић, Зорана Чаерић, Катарина Радовић, Бранислава Савић, Милица Ракић, Дуња Табак, Јелена Шкондрић, Мила Аврамовић, Ива Вуичић, Сања Ђокић, Јована Аврамовић, Милана Поповић, Јелена Маркуш, Жељана Мојсиловић, Нина Змијањац, Тина Паунић, Данијела Сибинчић, Ана Радовић, Јелана Вукмирић, Милица Стевић, Бојана Ћулибрк, Драгана Опачић и Теодора Петровић.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести