Рукометашице Србије почеле припреме за утакмице квалификација за ЕП

Рукометашице Србије окупиле су се у Зрењанину где су започеле припреме  у ЕХФ недељи националних тимова за утакмице квалификација за Европско првенство.
РС С/Репрезентативке на окупу у Зрењанину
Фото: РС С/Репрезентативке на окупу у Зрењанину

Пред сениоркама су одлучујуће две утакмице, најпре против Турске која је на програму у среду од 16.30 часова, док у последњем колу Србија дочекује Исланд, у суботу од 18 часова.

Голманка наше селекције Јована Рисовић рекла је да је дуел против Исланда одлучујући, али да очекује и неугодан сусрет са Туркињама на њиховом терену.

– Јасно нам је да је одлучујући меч са Исландом у Зрењанину. Прву утакмицу с њима смо изгубили, оне су одиграле заиста сјајно. Посебну пажњу морамо да обратимо на њихове бекове и покушамо да играмо нашим стилом и да им не дозволимо да се растрче. Наравно, тренутно смо усмерене на гостовање Туркињама. Никако не смемо да их потценимо, поготово зато што играју код куће где бележе одличне резултате. Покушаћемо да одиграмо најбоље што знамо али да сачувамо енергију за суботу и дуел са Исландом – рекла је Рисовић.

Десни бек репрезентације и Шиофока Анђела Јањушевић цени да је одлично што су припреме нешто дуже него иначе и да је пред девојкама паклена недеља.

– Очекује нас дуг пут у Турску и нимало лак дуел али сигурно да смо квалитетнија селекција и да идемо на победу. У суботу очекујем тешку и неизвесну утакмицу али верујем да уз подршку навијача можемо да савладамо неугодне Исланђанке и са два тријумфа окончамо ову ЕХФ недељу.

В. Г.

Група 6

Среда

Турска – Србија        16.30

Исланд – Шведска     21.45

1. Шведска

4

3

0

1

115:89

6

2. Србија

4

2

0

2

106:104

4

3. Исланд

4

2

0

2

98:103

4

4. Турска

4

1

0

3

102:125

2

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести