Рукометашице Србије: Са четири бода сачекати Русију

Женска репрезентација Србије окупила се у новобеоградском хотелу "ИН" одакле је кренула пут Краљева, где ће у среду одиграти први меч квалификација за Европско првенство 2020. са селекцијом Швајцарске (18.00).
Selektor Obradović i Cvijićeva/RSS
Фото: Рукометни савез Србије/Обрадовић и Цвијићева

- Морамо у сваки меч да уђемо озбиљно у новом циклусу. Не прецењујемо, нити потцењујемо било кога. Са Швајцарском смо играли у Шпанији у ЕХФ недељи у марту. Добили смо материјал и од Словакиња које су играле са Црном Гором. Оне су мала непознаница, али је Синиша Ђукић набавио доста материјала који ћемо анализирати. Морамо да победимо, с обзиром да нас у марту чека Русија у две утакмице. Ове утакмице ће нам послужити и као припрема за наступајуће Светско првенство. Припреме почињемо 17, 18. новембра, а већ 20. путујемо за Кореју где ћемо имати једине провере пред старт - рекао је селектор Љубомир Обрадовић.

Искусна Драгана Цвијић опоравља се од повреде, али ће ове недеље бити део тима.

- Опоравила сам се, улазимо у рукометни процес. Радила сам све ван дуела, пробала да одиграм јуче меч за клуб. Драго ми је да сам ту, договорићу се са селектором какав ћу ритам имати ових седам дана и надам се помоћи колико могу и у оваквом стању. Противнице ће бити мотивисане против нас, али ми то би требало да добијемо, јер смо фаворити. Да освојимо четири бода и сачекамо Русију у марту. Далеко је то, видите шта се дешава, сваки дан се неко повреди. Биће ово дуга сезона, само сада када помислим да се боримо и за олимпијске квалификације, и за Токио, биће то хиљаду утакмица ако успемо у томе. Идемо корак по корак - каже пивотмен ЋСМ Букурешта. 

После Краљева, репрезентацију чека пут за словачки Хлоховец, где је за недељу (17 часова) заказан меч другог кола у групи са селекцијом домаћина.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести