Рукометашице Србије са Словачком играју бараж за пласман на СП: Нови селектор за нови почетак

После мушке рукометне репрезентације, коју предводи Шпанац Тони Ђерона, и рукометашице ће са клупе предводити странац - Словенац Урош Брегар.
krpez zlezak, delic i bregar
Фото: Катарина Крпеж Шлезак, Милена Делић и Урош Брегар, фото: РСС

Он је окупио екипу, која се припрема  за утакмице баража за пласман на  Светско првенство. Прва утакмица са Словачком се игра у суботу у Шаљи, а четири дана касније реванш је  у Београду. Дан уочи пута у Словачку оџана је конференција за медије.

- Након неуспеха у квалификацијама за Олимпијске игре, окрећемо ново поглавље у женском рукомету. Уроша Брегара познајем дуго и пратим његов рад и на обострано задовољство смо се договорили о сарадњи. Иако је млад, поседује велико искуство,са Кримом је већ годинама учесник Лиге шампиона,а успешно је водио  и репрезентацију Словеније. Он прати европске трендове и верујем да ће бити успешан и са нашим националним тимом - рекла је председница РСС Милена Делић.

Селектор Урош Брегар задовољан је почетком припрема.

- Најпре бих се захвалио на указаном поверењу. Веома сам задовољан  досадањим  радом. Играчице су на високом нивоу, имају велику жељу и вољу и верујем да можемо да правимо велике ствари.Трифуновићева  не путује са нама, али све остале играчице су спремне. Са великим оптимизмом очекујемо ове две  утакмице - рекао је Брегар.

Капитен екипе Катарина Крпеж Шлезак верује да ће Србија пласирати на Светско првенство.

- Ово је велика промена, видим насмејана и позитивна лица, што је веома битно. Ја се осећам лепо, а видим и да су и остале девојке задовољне. Имала сам прилику да радим са Брегаром и само могу пренети позитивне утиске о његовом начину рада. Ово ће нам добро доћи да се вратимо на високи ниво, да играмо брзо и модерно. Против Словачке не очекујемо лаке дуеле, али верујем да ћемо бити успешнијене. Имамо добру екипу, што треба да потврдимо на терену. Оптимиста сам и верујем у успех – поручила је  Катарина.

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести