Рукометашице Србије извадиле карту за Јапан

Рукометашице Србије биће учеснице Светског првенства у Јапану од 30. новембра до 15. децембра ове године.
s
Фото: РСС

Пут у земљу Излазећег сунца Сркиње су обезбедиле после двомеча са репрезентативкама Пољске, где су боље биле у Зрењанину, до су у Лублину поражене. Практично, визу за Светско првенство наше рукометашице су обезбедиле у првом мечу пошто су славиле 14 голова предности (33:19).

Одлазак на СП за изабранице Љубомира Обрадовића је значајно и због тога јер првих седам најбољих репрезентација у Јапану иду у квалификације за Олимпијске игре, на којима наша женска репрезентација није одавно била.

Убедљива победа у Зрењанину дозволила је Српкињама да одиграју много растерећеније и лежерније, па је током већег дела првог полувремена виђена уједначена борба и резултат, где су се обе репрезентације смењивале у минималном вођству од један гол. Српкиње су играле таман толико колико је било потребно, правиле су много грешака због слабије концентрације, али то Пољакиње нису знале да искористе. Трудиле су се и да брзим центром И полуконтрама И контрама постигну лаке голове, међутим, и оне су грешиле те омогућавале нашим девојкама да с пола снаге контролишу резултат.

И у наставку су Српкиње лаганим ритмом контролисале резултат. Селектор Обрадовић је захваљујући убедљивој предности из првог меча и вођству у овом, не угрожавајући одлазак на СП, указао шансу и осталим играчицама. Већ у 4. -минуту Жељка Николић се нашла у првој шанси И довела Србију у највеће вођство до тада 22:18. Пољакиње су ипак у финишу успеле да преокрену резултат, јер су наше потпуно стале.

Пољска – Србија 30:27 (12:14)

ЛУБИН: Купрум арена, гледалаца: 2.000, судије: Кијаускаите и Залиене (Литванија), седмерци: Пољска 3 (1), Србија 5 (5), искључења: Пољска 4, Србија 8 минута.

ПОЉСКА: Виертелак 6, Букларевич, Лабуда 2, Кобилинска 1, Гавлик (6 одбрана), Кудлач Глок 4, Јанишевска, Плачек (4 одбране), Зух 4 (1), Росиак, Волошик, Матушчик 2, Новицка, Шаравага 3, Аћрук 7, Собиећ 1.

СРБИЈА: Радосављевић 1, Крпез Шлезак 8(3), Милојевић 1, Штевин, Лавко 2, Ковацевић, Ј. Агбаба, Николић 2 (1), Рисовић (4 одбране), Т. Радојевић 4, Поп Лазић, Д. Радојевић, Митровић, Стоиљковић 5, Лишчевић 4 (1), Граовац (6 одбрана, 2 седмерца).

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести