Рукометашице Србије: Желимо још једну победу и пласман на СП

БЕОГРАД: Рукометашице Србије Драгана Цвијић, Јована Стоиљковић и Јована Рисовић, пред други дуел са Словачком у баражу за Светско првенство, очекују још боље издање и победу за пласман на такмичење.
s
Фото: Youtube Printscreen

Женској рукометној репрезентацији Србије недостаје још један корак да се нађу на смотри најбољих репрезентација света у Шпанији од 1. до 19. децембра ове године, а седам голова предности из првог сусрета са Словачком даје разлог за оптимизам пред други меч, који се игра сутра од 18 сати у СЦ Вождовац на Бањици.

Рукометашица Драгана Цвијић очекује потврду квалитета.

"Спремамо се као да је прва утакмица, као да нисмо тамо добиле седам разлике. Мислим да је то прави пут и прави начин. Поготово данас у рукомету може свако сваког да победи. Треба да одиграмо бољи меч, друга је утакмица и више смо на окупу. Верујем да ћемо приказати много квалитетнију игру него у Словачкој у првом полувремену. Драго ми је што играмо у Београду, на Бањици, после дужег времена. Сад смо осетиле како играју, како нападају, ми имамо нови систем, требало је времена да се навикне и уигра, да помогнемо новом селектору и он нама. Иде све правим током, треба да буде боље него у првом сусрету и верујем да хоће", рекла је Цвијић за сајт РСС.

Како каже, присутна је добра атмосфера и велика мотивисаност да се нађу у Шпанији.

"После неуспеха на квалификационом турниру за Олимпијске игре, сви желимо са победом да завршимо ову сезону и да почнемо нову  победама. Било је тешко вратити се после марта месеца и почети све из почетка, надам се да ћемо све да преболимо са Светским првенством и да пробамо у Шпанији да направимо нешто лепо".

Јована Стоиљковић верује да ће се уз добру енергију сви циљеви остварити.

"Требало нам је мало времена да се уклопимо са новим селектором и новим радом, ових пар дана после првог меча са Словачком даје нам могућност да напредујемо, да се уиграмо још боље и будемо још спремније за нову утакмицу. Значиће нам улога домаћина, мислим да ћемо бити још боље него у Словачкој. Сада ће нам бити лакше јер ћемо моћи да се прилагодимо игри противника, као и тактици коју припрема селектор. Свака промена доноси са собом нову енергију, то се десило и са нама. Ми смо стварно жељни рада и трудимо се да испунимо све задатке које тренер постави пред нас", рекла је Стоиљковић.

Голман репрезентације Јована Рисовић спремна је за нове изазове пред борбене Словакиње.

"Пре свега, срећне смо што смо оствариле победу и направиле велики искорак ка пласману на Светско првенство. Нисмо задовољни игром у потпуности и надам се да ћемо поправити то већ сутра у реваншу. Али мислим да је све то нормално јер дошао је нови тренер и наметнуо нови систем који девојке треба да прихвате и за то треба времена. Очекујем да ћемо сутра приказати бољу игру и у будућности кроз нека нова окупљања мислим да ће се одразити тај нови начин рада. Можда нам је мало лакше јер немамо тај резултатски пристисак, али свакако треба да покажемо добру игру и борбеност. Иако нисмо успели да прихватимо све елементе новог система, трудимо се да борбеношћу и залагањем то надоместимо. Уз добар приступ надам се да ћемо са још једном победом отићи у Шпанију", каже Рисовић.

Да селекција Словачке није лак противник имале су прилике да се увере у првом сусрету.

Сарадња са Урошем Брегаром и Бранком Јовановић се после клуба наставила и у репрезентацији.

"Пошто имам већ прилике да сарађујем са селектором Урошем Брегаром и Бранком Јовановић у клубу, питале су ме девојке за начин на који све функционише. Ја сам генерално задовољна селектором и његовим начином рада и системом, наравно и Бранком јер нам је веома посвећена и имамо добру комуникацију и ван терена што је веома битно. Део репрезентације ће бити следеће године у Криму на окупу и мислим да ће бити много лакше за прилагођавање и начин рада и у репрезентацији", рекла је Рисовић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести