РУКОМЕТАШИЦЕ ВОЈВОДИНЕ ВРЕДНО ТРЕНИРАЈУ ПРЕД НАСТАВАК СЕЗОНЕ: Новосађанкама прорадио инат

Када су резултати лоши и клубу се ближи испадање у нижи ранг такмичења, једино решење је рад и добра припрема предстојећих изазова. Управо тако размишљају и рукометашице Војводине, које су први део сезоне у Суперлиги Србије завшриле без иједног тријумфа. До наставка првенства остало је нешто мање од месец дана, а Новосађанке су 4. децембра почеле с припремама и имају јасан циљ да се и наредне године такмиче у елити. Црвено–беле су у првих девет кола уписале исто толико пораза, да би тек у 10. сусрету освојиле бод против крагујевачког Радничког на Сланој бари.
СРЛ
Фото: СРЛ

Бек Воше и једна од искуснијих играчица Лана Мијаиловић истакла је да екипа вредно ради и верује у добар резултат на крају првенствене трке.

– Пред почетак сезоне имале смо циљ да се боримо за место у горњем делу табеле и евентуалан пласман у плеј–оф. Ипак платиле смо данак неискуству и завршиле смо на зачељу са свега једним бодом. Наш приступ се није много променио. Добро радимо, трудимо се да атмосфера буде одлична и да уживамо док тренирамо. Екипа се неће много мењати, али ћемо свакако бити јачи за неколико девојака чије ће нам умеће помоћи да останемо у елитном друштву.  Желимо да Војводина у другом делу шампионата не буде ни налик оној у првом делу – јасна је Шапчанка.

Новосађанке су у сезону ушле „грлом у јагоде” са свега неколико играчица које имају суперлигашко искуство. Показало се да то није довољно за значајнију улогу.

– По мом мишљењу то неискуство нас је највише коштало. Млада смо екипа и то се највише види у преломним моментима утакмице. У неколико наврата смо биле надомак победе, али смо несхватљивим грешкама давали противницама бодове. Колико год да су резултати били лоши донели су нам жељу да у другом делу запушимо уста критичара и покажемо да смо итекако добра екипа. Мотив је ту и сигурна сам да ће наше партије бити на високом нивоу – уверена је Мијаиловић.

В. Гвозденовић

Најбоља издања тек следе


Лана је пропустила почетак сезоне због опоравка од повреде и није могла да помогне саиграчицама у уводним дуелима, али је у наставку играла и била претежно задужена за дефанзивне задатке. О играма у првих десет утакмица Мијаиловићева каже да је делимично задовољна.

– У последњих неколико утакмица сам била солидна и свакако на вишем нивоу од партија с почетка сезоне. Опоравила сам се и надам се да ћу тек показати најбоље игре – закључила је и поручила је противницама Лана Мијаиловић.



Пена Граматова за опстанак у елити


Рукометашице Војводине пред наставак првенствене трке добиле су велико појачање у македонској интернационалки на позицији левог крила Пени Граматовој.  Сезону је почела у Цељу, а до краја сезоне носиће црвено-бели дрес.  Граматова је у домовини наступала за Металург и Куманово, а каријеру је почела у Леов Бартеку


 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести