Рукометна репрезентација Србије на окупу у Старој Пазови: Први испит са Французима у Зрењанину

Рукометна репрезентација Србије окупила се , после једанаест месеци, у Старој Пазови и почела припреме за квалификацијама за Европско првенство у Мађарској и Словачкој.
orlovi 1
Фото: Рукометаши се  у Старој Пазови припремају за европске квалификације, фото:РСС

Селектор Тони Ђерона припремиће екипу за утакмице са Француском (5. јануар – Зрењанин и 9. јануар Кретеј) и Грчком (13. јануар).

Шпански стручњак ће комплетан састав на располагању имати првог јанура када ће се тиму прикључити Петар Ненадић и Владимир Цупара, који наступају са мађарским Веспремом на фајнал - фору Лиге шампиона. Пре тога ће се, 31. децембра, екипи прикqучити рукометаши  који наступају у Бундеслиги, Мијаило Марсенић, Дејан Милосавqев и Илија Абутовић.

- Шест месеци смо преко Зум апликације пратили наше  играча и противника. Пре две године био сам са репрезентацијом Туниса на припремама пред првенство Африке у Старој Пазови и тада сам видео да су услови на високом нивоу. План је да до 31. децембра радимо на основама и правилима у одбрани, транзицији и нападу. То су најбитније ствари. Од 1. јануара кренућемо са припремама за утакмицу са Францускомм доста тога смо видели кроз видео анализе и верујем да ћемо спремни дочекати долазеће мечеве – рекао је Ђерона по доласку у Пазову.

Фото: РСС

Делићева дочекала селектора

Председница УО Рукометног савеза Србије Милена Делић, у друштву члана УО задуженог за мушки рукомет Милорада Кривокапића, дочекала је селектора Тонија Ђерону на аеродрому "Никола Тесла", а онда су сви стигли и у Стару Пазову. Делићева је поздравила играче и стручни штаб  и пожели им срећу на старту квалификационог циклуса за Европско првенство 2022.


Десни бек француског Нанта Милан Милић, после уводних месеци у иностранству и искуства играња у Лиги шампиона, на располагању је селектору.

- Спреман са за било коју улогу коју ми одреди селектор. Сан сваког младог играча је да обуче дрес репрезентације и запева химну, нажалост, сада ће то бити  пред празним трибинама. На десном беку су Орбовић, Николић и ја, млади смо, али имамо велики потенцијал на тој позицији. Добили смо озбиqног селектора који добро води свој клуб у јакој француској лиги. Списак је пун младих играча који ће, верујем, искористити своју шансу. Французи увек  имају озбиqан тим, без обзира у ком саставу наступају. Имају три готово подједнако квалитетне поставе. Морамо да уђемо у те утакмице са 100 одсто снаге и концентрације. Рукомет је свуда напредовао, па и у Грчкој. Не смемо да их потценимо, јер само озбиqан приступ гарантује успех – јасан је Милић, који је дебитовао за репрезентацију на Светском првенству у Берлину.

Лево крило Младен Шотић, који је из Динама прешао у Војводину, поново је у репрезентативном погону.

-  Верујем да нас чека нешто ново и занимqиво са новим селектором. Доста је нових играча у националној селекцији, који имају прилику да покажу да ли се на дуже стазе може рачунати на њих, међу којима сам и ја. Био сам већ у тиму код Јовице Цветковића и Љубомира Обрадовића и даћу све од себе да оправдам позив. Французи су светска сила, Грци су непознаница, али противник кога морамо озбиqно да схватимо. Верујем да ћемо се показати у лепом светлу против оба ривала – поручио  је Шотић.

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести