РУКОМЕТНИ САВЕЗ СРБИЈЕ ПРОГЛАСИО НАЈУСПЕШНИЈЕ: Лауреати Милосављев и Стаменићева

У СЦ ФСС руководство Рукометног савеза Србије доделило је награде најуспешнијим члановима за годину на измаку.
1
Фото: Добитници награда, фото: РСС

Најбољи рукометаш био је сјајни голман Фуксе Берлина Дејан Милосављев, док је најбоља рукометашица Александра Стаменић, која наступа за Црвену звезду.

За звезду у успону проглашен је Милош Кос који је имао запажене игре у дресу Загреба, а код дама признање је отишло у руке чувару мреже Железничара Татјани Чинку. Ласкаво признање за најуспешнији клуб припало је Војводини, чији су рукометаши имали сјајну сезону, где су поред домаћих трофеја освојили и Еврокуп. Награду је примио председник клуба Душан Бајатовић. Учињеним на клупи Воше Борис Ројевић заслужио је признање за најбољег тренера. Најбољи судијски пар чине Дејан Марковић и Марко Боричић.

Председница Управног одбора РСС Милена Делић захвалила се свима који су увеличали свечаност и били уз националне селекције у току ове године.

- Остаје жал што мушка јуниорска репрезентација и генерација рођена 2002. године није успела још једну медаљу да освоји, али су свој највећи успех дали кроз момке који су сада део сениорског тима или куцају на врата. Ово је прилика да пожелимо много среће на Европском првенству нашим сениорима, а свим рукометашима, рукометашицама, струци, спортским радницима и пријатељима рукомета - добро здравље и много среће и рукометних радости у наредној години - казале је Милена Делић.

Пре доделе појединачних признања, захвалност је упућена спонзорима РСС, као и градовима партнерима, кровним институцијама и медијима без којих рад свих селекција не би био могућ.

В. Г.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести