Рукометни турнир „Војвођанска банка - Кањижа куп 2019“: Партизан преслаб за Нексе

На отварању 9. међународног турнира “Војвођанска банка - Кањижа куп 2019” подмлађени састав Партизана само на моменте је успео да парира квалитетнијем саставу из Нашица.
Partizan Nekse IMG_20190823_181536
Фото: Детаљ са утакмице Партизан - Нексе, фото: Дневник (М. Митровић)

У првим минутима изабраници тренера Бојана Бутулије су држали равнотежи, чак имали и вођство 5:3, да би што је време одмицало састав Нексеа преузимао игру у своје руке и стицао предност.

У екипи Партизана најефикаснији су били Миломир Радовановић и Матија Митровић, а занимљиво је да је у два наврата одбрану гостију успео да изненади голман Партизана Андреј Трнавац.

Партизан је редован учесник турнира у Кањижи, јер је стартовао девети пут. Тренер Бојан Бутулија је изјавио да је екипа дошла да се уиграва.

- Реално екипа Нексеа је овде најквалитетнија и на папиру и на терену тако да смо се трудили да пружимо што бољи отпор. У неким моментима смо то успели, док смо имали концентрације и довољно снаге. Екипа је млада, већина играча јр првој постави прикључени пре пар дана, тако да требаће ту доста труда, рада и времена али у принципу са неким стварима на овој утакмици могу да будем задовољан, а на оне које нису биле добре покушаћемо да исправимо - изјавио је Бојан Бутулија.

У дургој утакмици неизвесно је било надигравање скопског Металурга и гостију из Израела, који су одржавали неколико голова предности. Македонци су само у два наврата, једном у првом делу успели да се смање нна 17:18 и у самом финишу утакмице на 30:31, међутим, екипа из Израела је имла више концентрације у одлучујућим моментима и славила са два гола разлике.

Фото: Са утакмице Металург - Рамат Хаштон, фото: Дневник (М. Митровић)

Учеснике турнира је на свечаном отварању поздравио председник Организационог одбора Ференц Дукаи, који је најавио да ће се домаћини потрудити да турнир у Кањижи задржи реноме, те да већ сада почињу припреме да се наредне године достојно обележи јубилеј на 10.турниру наредне године. 

М. Митровић

Фото: Свечано отварање турнира у Кањижи, фото: Дневник (М. Митровић)

Партизан - Нексе  25:37 (12:20)

БАЊА КАЊИЖА: Спортска хала Бање Кањижа, гледалаца 100. Судије: Никола Бакмаз и Бранко Радаковић (Нови Сад). Делегат: Жељко Голубовић (Нови Сад). Искључења: Партизан 4, Нексе 6 минута. Седмерци: Партизан 0, Нексе 2 (2).

ПАРТИЗАН: Трнавац 2, Михајлов, Петар Баштри 2, Јелић, Гудурић, Радовановић 5, Ерић 2, Гојковић 4, Баћановић 2, Вујичић, Нешић 2, Павле Башири, Визлина, Варга 2, Митровић 4.

НЕКСЕ: Перица, Етер 1, Мрђеновић, Баришић 1, Думенчић 2 (2), Цар, Сршен 1, Булинић 4, Баковаровић, Гранић 5, Јеленић 6, Вида 8, Бакарец 3, Пешић 4, Кваспек 2, Јаганац. 

Металург - Рамат Хаштон  30:32 (14:15)

БАЊА КАЊИЖА: Спортска хала Бање Кањижа, гледалаца 100. Судије: Иван Мандић и Немања Ковачић (Нови Сад). Делегат: Жељко Голубовић (Нови Сад). Искључења: Металург 8, Рамат Хаштон 12. Седмерци: Металург 6 (4), Рамат Хаштон 3 (0).

МЕТАЛУРГ: Кондев 2, Југриновски 2, Поповић 7, Лазаревски 1, Пецковски, Дупјачанец, Шиљегов 4 (1), Марић 7, Серафимов 5 (3), Младеновић, Вујовић 1, Кбилашвили, Додфић 1, Стојановић, Мијатовић, Арсеновски.

РАМАТ ХАШТОН: Скалим 4, Вејин 7, Гал, Ђекић 7, Хуберман 1, Померанз, Торкенитз, Коен, Павловић 5, Апо 5, Капон, Хавив, Мотола 3, Јаков, Шамир.

Програм за суботу 24. август:

12,00 : Дечији турнир

17,00 : Партизан - Рамат Хаштон

19,00: Нексе – Металург

М. Митровић   

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести