Шампионке неумољиве у Купу Србије за рукометашице

Актуелне шампионке Србије, рукометашице Јагодине, победиле су колегинице из Војводине у четвртфиналу Купа Србије и пласирале се међу четири најбоље екипе у најмасовнијем клупском такмичењу, где ће покушати да одбране трофеј.
ф
Фото: Приватна архива

Самим сазнањем да играју против најбоље екипе у држави, играчице Војводине у меч су ушле прилично резервисано и ни близу нису показале део игре коју негују. Војводина је у нападу деловала доста смушено, без идеје, док је одбрана била прилично “шупља”, што су Јагодинке искористиле на најбољи начин. Чак им није ни помогло то што је голманка Радојчић била на висини задатка.

Захваљујући паметном и брзом нападу гошће су лако излазиле на крај са Новосађанкама, од почетка до краја су биле у вођству, да би се предност кретала до 15 голова разлике. Тренер Јагодине Марков у завршници је шансу пружио млађим играчицама, које су се показале у лепом светлу, чак су повећале предност у корист свога тима, па су у 58. минуту имале 18 голова вишка (21:39).

За игру рукометашице Војводине донекле постоји и разумевање имајући у виду да су се можда чувале за много важнију утакмицу, која је ан програму сутра (14.30, Слана бара) када дочекују екипу Бора. У случају победе, Војводина би обезбедила пласман међу шест места на суперлигашкој табели.

Војводина - Јагодина 23:40 (10:20)

НОВИ САД: СЦ Слана бара, судије: Мусић и Ђурашиновић (Врбас), седмерци: Војводина 1 (0), Јагодина 5 (4), искључења: Војводина 4, Јагодина 10 минута.

ВОЈВОДИНА: Гутеша, Вулић 1, Чаушевић 5, Жарковић 1, Узелац 1, Ђукић 7, Кнежев, Лазић, Ивошевић (1 одбрана), Величковић 4, Лазић, Радојчић (14 одбрана, 1 седмерац), Чабаркапа, Зечевић 3, Бјелица, Рнић 1.

ЈАГОДИНА: Костић (2 одбране), Аyић 6 (2), Мајкић 9 (1), Марковић, Булатовић 4 (1), Вукчевић 7, Ловрић 1, Јовановић, Раичевић 1, Ашанин 7, Ђурашиновић (12 одбрана, 1 седмерац), Стојановић 2, Гојковић 3.

Ј. Галић


Четвртфинала

Бор РТБ - Медицинар 33:32         

Железничар - Бекамент 23:24

Војводина - Јагодина 23:40

Раднички - Наиса 32:36

 Полуфинала

Бор - Јагодина

Бекамент - Наиса

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести