СЕХА лига: Победа Војводине у Новом Саду

У 14. колу СЕХА рукометне лиге новосадска Војводина савладала је букурештанску Стеауу 28:25 (15:12).
Vojvodina Steaua/SEHA liga
Фото: СЕХА лига

Силно су желели рукометаши Војводине да се реванширају Стеауи за пораз у првом сусрету ове сезоне у СЕХА Гаспром лиги и успели су у тој намери. У Букурешту су домаћини у последњим секундама савладали Новосађане, који су им сада вратили истом мером, али убедљивијим тријумфом. Испунили су циљ изабраници тренера Бориса Ројевића и први део сезоне завршили су са бодовима у yепу. Скором од пет победа, ремијем и седам пораза српски шампион заслужено одлази на одмор, а пауза у регионалном такмичењу трајаће до фебруара.  

Оба тима су у ову утакмицу ушла са озбиљним кадровским проблемима, а бољу игру приказала је Војводина. Домаћин је контролисао меч и силно мотивисан почео је да решета мрежу Румуна. После одбрана Перовића, Новосађани су преко контри задавали много муке гостима. Томић је поготком из тешке ситуације Војводини први пут на сусрету донео предност од четири гола – 11:7. Константно вођство црвено–белих Стеауа ни у једном тренутку није успела озбиљније да угрози, па су они на полувремену имали три гола вишка (15:12).

Наставили су у истом ритму Новосађани и у другом делу игре. На 15. минута до краја поготком Николића предност је нарасла до пет голова – 23:18. Није јој ишло извођење седмераца, али је Војводина вратила вођство од четири разлике (26:22). На два минута до краја ипак се закувало на терену, јер су из седмерца гости стигли на само гол заостатка (26:25). Челица је са линије пенала био прецизан па је домаћин у последњих 60 секунди ипак ушао са два гола вишка (27:25), а Николић је погодио за коначну победу.

К. Б.

ВојводинаСтеауа 28:25 (15:12)

НОВИ САД: Дворана Слана бара, гледалаца: 150, судије: Циндрић, Гонзурек (Хрватска). Седмерци: Војводина 9 (4), Стеауа 3 (2). Искључења: Војводина 2, Стеауа 12 минута.

ВОЈВОДИНА: Ничић, Мирковић 1, Челица 6 (1), Перовић (12 одбрана), Маријанац 1, Продановић, Томић 1, Станковић 5, Николић 3, Тркуља 1, Милашевић, Грозданић 9 (3), Вучићевић 1.

СТЕАУА: Рапћуга, Милошевић 7, Рошу 3, Бабасафари (6 одбрана), Ђорђеску 4, Флореа 4, Константина, Вујић 3, Мерла (5 одбрана), Грбовић 4.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести