СЕХА лига: Рукометаши Војводине дочекују Мешков

Прва половина септембра била је паклена за рукометаше Војводине, који су у том периоду одиграли чак седам утакмица, али од тада су имали велику паузу, уз свега два сусрета одиграна у Швајцарској, у оквиру другог кола ЕХФ Купа, и имали су времена да се одморе и припреме за оно што их очекује.
strahinja stankovic
Фото: Страхиња Станковић у акцији, фото: РК Војводина

Добро је актуелном шампиону дошла та пауза јер се екипа доста потрошила у раној фази сезоне.

Данас ће црвено-бели имати веома тежак испит у Регионалној СЕХА лиги, у госте им долази Мешков Брест, једна од најквалитетнијих екипа у овом такмичењу.

„Мешков је редовни учесник Лиге шампиона, има играче изванредних индивидуалних квалитета, играју веома разноврсно што ће нам умногоме отежати тактички приступ сусрету. Имали смо проблема у раду због изостанака Перовића, Вучковића и Стојановића, а има још неких играча са ситнијим повредама. Тежимо игри из сусрета с Металургом, када смо успели да прочитамо слабости ривала, да се прилагодимо и да то искористимо. Не можемо да претимо Мешкову, али наша је обавеза да пружимо максимум и да пробамо да се одупремо ривалу. Имали смо добру радну атмосферу минулих дана и надам се доброј партији“, најавио је тренер црвено-белих Драган Кукић.

Десно крило Страхиња Станковић има велики респект према ривалу.

„Мешков је можда најбоља екипа која ће наступити у Нови Сад у досадашњем току лиге. Био нам је у гостима и Загреб, али мислим да је Мешков квалитетнији. Фаворит је и ту нема спора, али нећемо се предати унапред и пробаћемо свим силама да се одупремо и да се надигравамо колико то буде могуће. Мешков је играо са Цељем у Лиги шампиона па је екипа можда мало истрошена што може да буде повољност за нас. Може да им се деси лош дан. Тежићемо чврстој одбрани, уз много трчања, и што повољнијем резултату“, рекао је Станковић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести