СЕХА лига: Воша на моторни погон

Рукометаши Војводине остварили су трећу победу и нанели први пораз екипи Мотора из Запорожја у СЕХА лиги.
rukomet, pixabay
Фото: pixabay.com

Овога пута пут до славља није био у потпуности посут трњем, пошто су гости из Запорожја дошли у комбинованом саставу, јер су претходног викенда играли тешку утакмицу у Лиги шампиона. Међутим, и Војводина је била знатно ослабљена због повреда неколико стандардних првотимаца.

Публика на Сланој бари је видела два резултатски различита полувремена. У првом изабраници Бориса Ројевића деловали су силно, већ у 4. минуту повели су 4:1 да би у 28. минуту стекли предност од шест голова разлике. Солидном дефанзивом отупели су оштрице напада украјинских играча, једино је лево крило Касаји успевао да нађе пут до Веркићеве мреже. И Војводинин напад није деловао онако како су и сами играчи и стручни штаб желели, па су леви и десни бек Стефан Илић и Јовица Николић индивидуалним решењима пунили мрежу екипе Мотора. Илић је био сигуран и са линије седам метара, као и Рајко Продановић са позиције десног крила.

Мислили су Војводинини рукометаши да ће и у наставку лако изаћи на крај са гостима. Међутим, Украјинци су заиграли много ангажованије и већ средином другог полувремена заостатак свели на три гола (17:20). Морао је тренер Војводине Ројевић да затражи и тајм-аут, да смири и посаветује играче. То је уродило плодом, тако да је већ у 54. минуту Војводина вратила ону предност који је имала пре одласка на одмор, од шест голова. Украјинци ни даље нису одустајали, успели су да до краја утакмице да дођу до три гола минуса, самим тим друго полувреме решили су у своју корист, али не и да помрсе рачуне Новосађанима.

Рукометашима Војводине остаје три дана да се ваљано припреме за меч ЕХФ купа, када у суботу у својој сали дочекују шпанског представника Адемар Леон.

Ј. Галић

Војводина - Мотор 25:22 (14:8)

НОВИ САД: СЦ „Слана бара”, гледалаца 200, судије: Милошевић и Губица (Хрватска). Седмерци: Војводина 4 (4), Мотор 3 (2), искључења: Војводина 12, Мотор 6 минута.

ВОЈВОДИНА: Овчина 1, Милић, Мирковић, Рибак 1, Илић 9 (4), Медурић, Перовић, Анђелковић, Арсенић (2 одбране), Ратковић 1, Продановић 3, Томић 2, Станковић, Николић 5, Веркић 1 (12 одбрана, седмерац), Вучковић 2.

МОТОР: Рубан, Сејед 1, Близник, Бутко (1 одбрана), Билиј (9 одбрана), Турченко 1, Хурин, Креченко 1, Козакевич, Бурковски 4, Касаји 8 (2), Миноцки 3, Фиуфиуник 2, Паровинчек 2.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести