Сеха лигa: Воша сигурна против Еурофарма

Рукометаши Војводине победили су Еурофарм Пелистер у другом колу групе А Сеха лиге.
Дневник/С. Шушњевић
Фото: Дневник/С. Шушњевић

Црвено - бели су играли квалитетан рукомет, али нису успели да стекну предност у првих 30 минута и раније реше утакмицу. У наставку су заиграли ангажованије и са ефектном игром у нападу уписали су нова два бода.

Уводни минути сусрета протекли су у знаку Војводине која је била сјајан у одбрани. Добро су се кретали изабраници Бориса Ројевића, али су и гости били добро у том сегменту, па се играло гол за гол. У нападу црвено-белих истакли су се Роган и Рађеновић које је лоптама "хранио" организатор игре Борис Пукховски. Домаћи су разноврснијим арсеналом у нападу након 15 минута игре дошли до четири гола предности (10:6). Обе екипе су имали расположене голмане, за Вошу је сјајан био Арсенић док је Урбан Лешјак одбранио неколико зицера и одржавао Еурофарм у мечу.

Фото: Дневник/С. Шушњевић

Воша је у финишу првог дела играла одбрану у формацији 5 - 1 са истуреним Срђаном Милићем.

Друго полувреме донело је жестоку борбу и доста грубих фаулова. Војводина се боље снашла и из контри је поново стигла до максималних четири гола више од гостију из Македоније. Ипак, после доброг старта Мовосађани су направили. Еколико грешака и тако помогли Еурофарму да смањи резултатски заостатак. Играла је Војводина са више хтења и полако ломила храброг противника. На истеку 40. минута домаћи су водили са 22:16.

Словачки арбитри донели су неколико дискутабилних одлука када су у питању искључења, које су пропраћене бурним реакцијама са клупа и трибина.  Повратник у редове Војводине Лука Арсенић имао је феноменално вече на голу. У финишу сусрета је одбранио два везана седмерца и "подигао" Слану бару на ноге. Војводина је одржавал предност и тско уписала другу победу у овогодишњем издању Сеха лиге.

Војводина - Еурофарм 29:24 (14:14)

НОВИ САД: СЦ Слана бара, гледалаца: 200. Судије: Мандак и Рудински . Седмерци: Војводина 3 (2), Еурофарм 4 (2). Искључења: Војводина 8, Еурофарм 10 минута.

ВОЈВОДИНА: Лучин, Шијан, Васић, С. Милић 2, М. Милић 4, Вуковљак 1, Миленковић 2, Пушица 3, Арсенић (9 одбрана, 2 седмерца), Рађеновић 2, Пешић 1, Томић 2, Куртеш 3, Роган 4, Грозданић 1 (1), Пукховски 4 (1).

ЕУРОФАРМ: Лешјак (4 одбране), Ојлески 3, Кузмановски, Стоилевски, Радовић 1, Танковски 2, Хосни 2, Костески 8, Дејвис 3, Кукокси, Пе. Атанасијевик, Василев, Пешевски 1, Хенеберг 3 (2), Па. Атанасијевик 1, Кизић.

В. Гвозденовић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести